Stefans lilla svarta : bokashi, biokol & bakterier (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Andersson, Jeanette (foto)
Dimensioner
245 x 180 x 20 mm
Vikt
730 g
SAB
Qecc
ISBN
9789173439275
Stefans lilla svarta : bokashi, biokol & bakterier (häftad)

Stefans lilla svarta : bokashi, biokol & bakterier

(3 röster)
Häftad Svenska, 2019-03-15
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Jäsande vin, doftande surkål och bubblande kvass. Vem hade kunnat tro att bakterier skulle användas för att lösa världens problem? Ny forskning visar nämligen hur vi med de nyttiga bakteriernas hjälp kan producera mat och samtidigt dämpa klimatkatastrofen. Allt kan börja i ditt eget kök, med så lite som en hink och ett lock!

Stefans lilla svarta handlar om jord i bred bemärkelse. Här följer vi honom återigen ner i myllan från ekosystem till tarmflora som vanligt från det lilla till det stora, och som alltid med fokus på vad vi kan göra själva. På balkongen, i köket eller ute i rabatten, och på sätt som både sparar tid och resurser. Nyckeln ligger i kolet, och det är här Bokashin kommer in: en komposteringsmetod som både är fossilfri och understödjer hela den komplexa väv av liv som finns under våra fötter. Till skillnad från vanlig kompost kapslar Bokashi in koldioxid och låter det istället berika vår matjord på så sätt får vi både oslagbara tomater och renare luft.

Den folkkära vispopsartisten STEFAN SUNDSTRÖM är en mångsysslare utan dess like. Han har precis påbörjat en landsomfattande Sverigeturné, han skriver krönikor i tidningar och på fritiden sköter han sina tomatplanteringar i en av Sveriges största solcellsparker. Genom åren har han släppt tre böcker om matlagning, hållbarhet och odling som sålt över 30 000 ex!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stefans lilla svarta : bokashi, biokol & bakterier
  2. +
  3. Skogsträdgården : odla ätbart överallt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogsträdgården : odla ätbart överallt av Philipp Weiss, Annevi Sjöberg (inbunden).

Köp båda 2 för 664 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stefans lilla svarta : bokashi, biokol & ...