Stefans lilla svarta : bokashi, biokol och bakterier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Andersson, Jeanette (form) / Andersson, Jeanette (foto) / Sundström, Stefan (foto)
Dimensioner
245 x 180 x 20 mm
Vikt
730 g
SAB
Qecc
ISBN
9789173439275
Stefans lilla svarta : bokashi, biokol och bakterier (häftad)

Stefans lilla svarta : bokashi, biokol och bakterier

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-03-15
291
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vinnare av Svenska Måltidsakademins pris för Bästa foto 2019

Jäsande vin, doftande surkål och bubblande kvass. Vem hade kunnat tro att bakterier skulle användas för att lösa världens problem? Ny forskning visar nämligen hur vi med de nyttiga bakteriernas hjälp kan producera mat och samtidigt dämpa klimatkatastrofen. Allt kan börja i ditt eget kök, med så lite som en hink och ett lock!

Stefans lilla svarta handlar om jord i bred bemärkelse. Här följer vi honom återigen ner i myllan från ekosystem till tarmflora som vanligt från det lilla till det stora, och som alltid med fokus på vad vi kan göra själva. På balkongen, i köket eller ute i rabatten, och på sätt som både sparar tid och resurser. Nyckeln ligger i kolet, och det är här Bokashin kommer in: en komposteringsmetod som både är fossilfri och understödjer hela den komplexa väv av liv som finns under våra fötter. Till skillnad från vanlig kompost kapslar Bokashi in koldioxid och låter det istället berika vår matjord på så sätt får vi både oslagbara tomater och renare luft.

Den folkkära vispopsartisten STEFAN SUNDSTRÖM är en mångsysslare utan dess like. Han har precis påbörjat en landsomfattande Sverigeturné, han skriver krönikor i tidningar och på fritiden sköter han sina tomatplanteringar i en av Sveriges största solcellsparker. Genom åren har han släppt tre böcker om matlagning, hållbarhet och odling som sålt över 30 000 ex!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stefans lilla svarta : bokashi, biokol och bakterier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inspirerande
    Linda Olsson, 30 juli 2021

    Boken gör mig glad och inspirerad. Jag får lust att satsa mer på det jag vet gör jorden, och därigenom mig själv och min familj och alla människor och djur, gott.

  2. Black is the new black
    Justine, 28 maj 2019

    Heja Stefan för att han så genuint lyfter den viktiga svarta grunden till allt det goda gröna! Bokashi, biokol och bakterier är det nya svarta!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Sundström