HBTQ spelar roll - mellan garderob och kanon (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
479
Utgivningsdatum
2020-01-07
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
210 x 136 x 25 mm
Vikt
556 g
ISBN
9789173439954
HBTQ spelar roll - mellan garderob och kanon (häftad)

HBTQ spelar roll - mellan garderob och kanon

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-01-07
261
Specialorder (osäker tillgång). Skickas inom 11-20 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En folkhemsberättelse om queer närvaro på den svenska scenen

 

Berättelsen om hur den moderna scenkonsten i Sverige ifrågasatt heteronormen har hittills varit oskriven. I HBTQ spelar roll diskuterar Tiina Rosenberg de konstnärliga och identitetspolitiska insatser som gjorts av öppna hbtq-artister inom svensk scenkonst.

Många av dessa berättelser handlar om vad det innebär att komma ut och att leva som en hbtq-person i Sverige, men det finns också andra teman som sammanlänkar dessa frågor med ett vidare spektrum av samhällsfrågor.

Vi får möta scenkonstnärer som under de senaste 30 åren haft en avgörande roll för den allt öppnare representation som karaktäriserar debatten idag. Det här är en bok för dig som är nyfiken på ett outforskat stycke scenisk historia som ofta handlar om innebörden av att komma ut och att leva som hbtq-person i Sverige.

 

HBTQ spelar roll är ett välbehövligt verk som sammanfattar och möjliggör nya samtal om hur scenkonsten har utvecklats och kan fortsätta utvecklas när det gäller queera berättelser och sammanhang. - BTJ

 

Tiina Rosenberg, är professor i teatervetenskap vid Stockholms universitet och genusforskare. Hennes forskning är omfattande och hon har skrivit flera böcker om scenkonst, feminism och queerteori. Hon framträder också regelbundet som samhällsdebattör rörande frågor om kulturpolitik, jämställdhet, demokrati och mänskliga rättigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. HBTQ spelar roll - mellan garderob och kanon
  2. +
  3. En del av Sverige : Kan hbtq-personer ha ett kulturarv

De som köpt den här boken har ofta också köpt En del av Sverige : Kan hbtq-personer ha ett ku... av Annika Hamrud (pocket).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tiina Rosenberg