I allmänhetens tjänst (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (393.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Figge Norling
Utgivningsdatum
2020-01-27
Förlag
Leopard förlag
Översättare
Stefan Lindgren
ISBN
9789173439985
I allmänhetens tjänst (ljudbok)

I allmänhetens tjänst Ljudbok

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-01-27

Styckköp

259

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
2013 chockade Edward Snowden världen när han bröt med den amerikanska underrättelsetjänsten och avslöjade att USA:s regering i hemlighet hade utvecklat verktyg för att kunna läsa alla mejl, avlyssna alla telefoner och läsa alla textmeddelanden, jorden runt. Resultatet skulle vara en aldrig tidigare skådad massövervakning; ett system med insyn i allas våra privatliv.

I boken "I allmänhetens tjänst" berättar Snowden för första gången hela historien: hur han hjälpte till att skapa systemet för massövervakning, och varför han till slut bestämde sig för att krossa det. Från barndomen i Marylands pastorala förorter till de topphemliga positionerna på CIA och NSA spänner denna fängslande, intelligenta och fyndiga berättelse - skriven i exil - om människan, spionen och visselblåsaren som blev vår tids samvete.

Edward Snowden är född 1983 i North Carolina, USA. Snowden rekryterades 2006 av amerikanska CIA och arbetade senare som konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst National Security Agency. För sin gärning har Snowden tilldelats ett flertal priser, såsom the Right Livelihood Award. Snowden beviljades 2013 uppehållstillstånd i Ryssland och befinner sig för närvarande på hemlig ort.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I allmänhetens tjänst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läs den på engelska.
    Mattias (Zürich), 16 september 2020

    Styckvis har den en rak översättning från engelskan, vilket gör att det blir engelsk grammatik och meningsuppbyggnad, dock med svenska ord, vilket i sin tur gör att det kan bli lite snurrigt att hänga med. Rekommenderar att läsa den på engelska (vilket jag också gjorde) då det är en mycket intressant och spännande bok.

  2. Lysande verklighets thriller
    Hjosefsson, 11 juli 2020

    Gediget, hängivet - idealism och övertygelse som väcker tankar och känslor!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Edward Snowden