Snabba cash (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (500.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Stockholm noir (del 1)
Inläsare
Morgan Alling
Utgivningsdatum
2006-08-01
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173480642

Snabba cash Ljudbok

(16 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2006-08-01

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jorge panikade. Sparkade allt vad han kunde mot kuken på polisen. Mannen vrålade. Jorge hade bara en sak i huvudet: kokset i bagageluckan. Greppade handtaget på luckan. Öppnade den. Slet upp NK-påsen. Polismannen slängde sig mot Jorge. Jorge höll sig fri. Polisen slet upp ett vapen. Skrek något. Jorge sprang. Mannen efter var snabb. Jorge var snabbare. Tacka Gud för tiden på Österåker och den träning han fått på sistone."Snabba cash är en spänningsroman för 2000-talet, en skildring av samhällets mörka sida där känslokalla psykopater som saknar spärrar styr. Med ett rättframt språk och imponerande berättardriv skildrar Jens Lapidus brottets obönhörliga logik mitt ibland oss. På Stureplan, i Sollentuna, i villaförorterna. Det är en bild av Sverige som anas i medierna, men som vi inte riktigt vill kännas vid. JW är stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Överklasskillarna han hänger med anar inte att han är en uppkomling som ljuger om sin bakgrund. Han vill vara som dom.Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Väl ute planerar han en grym hämnd mot dem som satte dit honom, juggemaffian med Radovan i spetsen.Mrado är underhuggare till Radovan. Tidigare var han en av krigsförbrytaren Arkans fruktade pojkar. Det enda han kan: att tortera och plåga utan hänsyn.Dessa tre mäns vägar korsas på ett ödesdigert sätt som bara kan sluta i en kamp om liv och död. Vägen dit går genom de finaste salongerna på Östermalm, genom fängelser och de tyngsta kriminella gängen, genom skitiga förortsbordeller där flickor hålls fångna, ja, kort sagt, genom ett helvete. Och varför? För snabba cash!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Snabba cash. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lapidus debutroman är en krimklassiker
  Morpheus, 17 september 2020

  Läste Snabba Cash när jag var runt 20 och minns att boken hade stor impact på mig. Jag diggade prosan som skiftade stil och ordval beroende på vem av de tre protagonisterna man följde, och framförallt diggade jag karaktärerna. Äntligen en svensk kriminalare som inte hade en trött polis i huvudrollen!
  Har länge velat läsa om den och nu passade jag på att göra det i den här ljudboksversionen.

  Även om jag inte blev lika begeistrad nu andra gången så tycker jag att boken håller än.... Läs hela recensionen

 2. uselt skriven och horribel
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  En tråkig bok som bygger på en samiling klicheer. Illa skriven och med trista karaktärer.
  En typiskt "bli rik" manual för lättpåverkade idiodter som lära sig att brott lönar sig och att arbata sig till någon form av perngar och respekt är för veklingar.

  Denna sk*t bok har lånat ut på vårt skolbibliotek utav alla små ligister som man kan tänka sig, de som säljer knark i skolan och snor mobiler på helgerna. Det är målgruppsrelatering.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jens Lapidus