Jack (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (599.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jonas Karlsson
Utgivningsdatum
2007-11-19
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173480666

Jack Ljudbok

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2007-11-19

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det handlar om huvudstaden som är det helas egentliga föderska. Där i hennes förvirrade sköte, genomlider och genomnjuter ett gäng halvgamla mänskor sina dagar, veckor och i nästan samtliga fall år. Där finns Bart, eleganten, seglaren, chauffören, flickjägaren, mystikern som tror att livet är en trappa, en spiraltrappa. Där finns Jonny, den förfinade haschpustaren, fotografen, globetrottern, iordningställaren. Där finns hans dam Linnéa, romantisk och naiv med Gröna Vågen som en surrande syrenhäck i sitt rödhårshuvud. Där finns Harald, brassdilaren, den verklige stimulantiaförbrukaren, apachejägaren. Där finns Sonja, Gerd och Marlena, unga damer som kommer i Jacks väg som han upplever mer eller mindre kaosartade historier med. Och där finns i allra högsta grad Jack själv, författarnovisen, rumlaren, drinkaren, manssyndromet, egotripparen. Dessa och några eller många till får läsaren möta i för det mesta sommarljus under ungefär fem års tid, från slutet av hippieperioden fram till det betongkalla mitten av 70-talet. Och vad som i början kan te sig som en Bellmansk glädjeyra utvecklar sej med tiden till en allt dystrare backanal. Så är det nämligen: älskar man vinet får man huvudvärk, älskar man livet i allt för hög grad får man snubbliga fötter och skrikigt hjärta. Men Jack och hans vänner är inte bara en samling desperata drinkare, dom är mänskor också, innerst inne tillochmed väldigt bra mänskor, bara så förbannat insnärjda och utlämnade.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jack. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Värdelös
    Linda Bülow, 4 maj 2022

    Boken är totalt värdelös. Handlar bara om sex, droger och alkohol. Kan tänka mig att den väckte rabalder när den släpptes 1975. Men i dessa tider är den dock inte chockerande på något vis, om än chockerande dålig. Läste den i tonåren och blev inte så fascinerad då heller. Nu i syfte av skolarbete och den kändes mest som den gav mig frustration och ångest. Frustration över att behöva läsa något så dåligt.

  2. Värd att lyssna på
    Ludde (Eskilstuna), 21 juli 2021

    Intressant och underhållande. Den har fått mig att bli mer intresserad av att fortsätta lyssna på ljudböcker. Både mer av Ulfs böcker och andra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulf Lundell