Brännmärkt (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (340.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Anne Persdotter (del 1)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2007-11-13
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173481083
Brännmärkt (ljudbok)

Brännmärkt Ljudbok

(7 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2007-11-13

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
År 1391 reser den unga borgarhustrun Anne Persdotter från Lübeck till sin barndomsstad Stockholm. Anne väntar sitt första barn, och tillsammans med sin make, den mycket äldre Claus, hoppas hon börja ett nytt liv. Genom handel med stadens tyska köpmän ska framtiden tryggas.
Annes drömmar slås i spillror när ett våldsamt oväder blåser upp. Det gamla Hansaskepp de färdas med förliser, och som enda överlevande räddas hon i land i Stockholms skärgård av ett fiskarpar. Deras avsikter är dolda, men snart står det klart för henne att hon svävar i fara - hon vet för mycket om det som egentligen pågår på ön. Efter att ha blivit antastad av mannen och sårat honom med ett knivhugg, flyr hon in till Stockholm. Väl framme sätter värkarna igång och under en svår förlossning föder hon en dotter. Förtvivlad tar Anne emot beskedet att barnet inte klarat sig. Men kanske borde hon inte lita på den vänliga sköterskans ord?
Utan familj, och med allt hon äger liggande på havets botten, måste Anne nu bygga upp en egen tillvaro. I Stockholm styr svenskar och tyskar, men drottning Margaretas danska skepp hotar staden samtidigt som de fruktade vitaliebröderna, Östersjöns sjörövare, i hemlighet planerar en kupp tillsammans med tyskarna. Det är en osäker plats, inte minst för en ensam kvinna. Men Anne låter sig inte kuvas, hennes vilja är starkare än sorgen och rädslan. För första gången möter hon kärleken, och hon lyckas få arbete hos den stilige, tyske köpmannen Alf som tidigare samarbetat med hennes man.
Lugnet blir dock inte långvarigt. Fiskaren är ute efter hämnd, och det finns personer som vill tysta henne. Sedan skeppsbrottet är hon också alltför lätt att känna igen, brännmärkt av ett tydligt ärr på halsen. Medan hennes förföljare närmar sig skakas Stockholm av våldsamma grymheter när fienden försöker ta kontroll över staden. Krig hotar och i detta kaos gör Anne allt för att överleva.

Fotograf:Christoffer Edling
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Catharina Ingelman-Sundberg