Skumtimmen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (292.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ölandskvartetten (del 1)
Inläsare
Magnus Krepper
Utgivningsdatum
2007-10-25
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173481618
Skumtimmen (ljudbok)

Skumtimmen (ljudbok)

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2007-10-25
69
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är en dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland. En liten pojke bestämmer sig för att ta reda på vad som finns på andra sidan stenmuren till morföräldrarnas trädgård. Han klättrar över muren och försvinner i dimman, utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter pojken, men till slut tvingas de ge upp. Kanske har han irrat sig ner till den steniga stranden och svepts med av vågorna i Kalmarsund.

Tjugo år efter denna tragedi lever pojkens mor Julia instängd i sin lägenhet i Göteborg, deprimerad och alkoholiserad. Då får hon ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson, som numera är bosatt på ett servicehem på norra Öland. Trots att han är skröplig har han börjat bedriva privata efterforskningar kring dottersonens försvinnande. Nu anser han sig ha funnit nya ledtrådar som förstärker en teori han har kring vad som har hänt. Han berättar om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som under många år spred skräck i bygden. Denne våldsman dog visserligen under oklara omständigheter tio år innan Julias pojke försvann, men vissa saker tyder på att han fortfarande lever.

Vandrar Nils Kant fortfarande omkring ute på det öde alvaret i den öländska skymningen, i skumtimmen? Var det han som förde bort Julias son? Det finns personer på Öland som inte har glömt Nils Kant, och någon verkar vara redo att döda för att sanningen inte ska komma fram...

Johan Theorin är journalist och manusförfattare och har publicerat ett tjugotal noveller i olika tidningar och antologier. "Skumtimmen" är hans debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skumtimmen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd
    Snawitz, 25 juli 2019

    Det är sällan som en bok fängslar mig direkt från första sidan.
    Denna bok är både läsvärd och mycket välskriven

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skumtimmen