Guds starka arm (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (57.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Åsa Larsson
Utgivningsdatum
2009-05-08
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173482936
Guds starka arm (ljudbok)

Guds starka arm Ljudbok

(26 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2009-05-08

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Året är 1914. Arvid Karlsson är municipalsamhället Kirunas främste elektricitetsinstallatör. Han är också en ganska brutal make. Han har svårt för att Aili hans hustru är tornedalsfinska. Han själv är ju en svensk man i ett svenskt hem, inte sämre karl än stans ingenjörer. En dag när hans yngsta dotter mitt i en lek glömmer sig och talar finska får han ett raseriutbrott och stänger in henne i ett mörkt utrymme under trappan och spikar igen hålet. Först många timmar senare lyckas Aili befria sin dotter ur mörkret men då har flickan slutat prata. En morgon hittas Arvid Karlsson död. Ihjälslagen med hammaren som han använt för att spika in dottern Lina. En utredning ledd av kronolänsman Björnfot tar sin början. Länsman Björnfot reagerar på att Aili främst verkar lättad över mannens död. En av familjen Karlssons inneboende, en charmig rallare med alkoholproblem, har dock försvunnit.

I Ailis laestadianförsamling oroas man över att Aili inte verkar angelägen om att bli omgift. Kan Gud och församlingen tåla en sådan sorglöshet? Kronolänsman Björnfot fascineras allt mer av den egensinniga Aili. Kan hon verkligen ha slagit ihjäl sin man..?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Guds starka arm. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gott fördriver ont
  -, 6 september 2023

  Mycket bra!

 2. Fantastisk bok!
  - (Landvetter), 17 september 2022

  Vilken fantastisk bok, och så bra inläst av författaren själv. Man kände verkligen att man var där.

 3. Fantastisk historia
  -, 8 april 2022

  Jag både grät, skrattade och var heligt förbannad, fantastisk historia.

 4. Poetisk, sorgligt och vackert
  -, 10 maj 2021

  Berörande vackert och sorgligt stycke poetisk historia och arbetarkultur. Om det hårda livet i Kiruna i början av seklet.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna