Rött stoft (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (405.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Första Shetlandskvartetten (del 3)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2009-10-05
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Jan Järnebrand
ISBN
9789173483773

Rött stoft Ljudbok

(13 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2009-10-05

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En ö insvept i dimma och ett samhälle med hemligheter i det förflutna

När en ung arkeolog vid utgrävningar på Whalsey, en av de mindre Shetlandsöarna, hittar kvarlevor av en människa, blir öborna förbryllade. Är skallen ett fornfynd eller något av senare datum? Kort därefter skjuts en äldre kvinna till döds i en mystisk olycka. Polisen Jimmy Perez kallas till platsen av kvinnans sonson, Sandy Wilson, som också är kollega till Perez.
Det ödsliga landskapet och det vidsträckta havet har frambringat ett obändigt och hemlighetsfullt folk. Mima Wilson hade varit en enstöring, hon hade sin mark, sin stolthet och sin familj. Men varför reagerade hon så märkligt på det arkeologiska fyndet? När Perez inleder sin undersökning bland lokalbefolkningen finner han två släkter som sedan generationer legat i fejd med varandra och vars avund, snikenhet och förbittring delat samhället i två läger. Han känner sig ensam och osäker, omgiven av främmande människor, långt hemifrån. När den tidiga våren sveper in ön i en klaustrofobisk dimma inträffar ytterligare ett dödsfall. Jimmy Perez inser att gamla hemligheter måste fram i ljuset om en mördare ska kunna hindras att slå till igen

Ann Cleeves belönades med prestigefyllda Duncan Lawrie Dagger för bästa engelska kriminalroman för Svart som natten (2007), en bok som också nominerades till Martin Beck Award av Svenska Deckarakademien. Det var första delen i Shetlandskvartetten, som utspelas under fyra olika årstider. Rött stoft är tredje, fristående delen efter Vita nätter (2008). Ann Cleeves har hyllats för sina trovärdiga personteckningar, fantastiska miljöskildringar och originella intriger.

Översättare: Jan Järnebrand
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rött stoft. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ren njutning
    -, 2 maj 2023

    Härlig deckare med lugnt tempo, gillar beskrivningen av ö-mentaliteten.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ann Cleeves