Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Serie
Konrad Sejer (del 10)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2010-01-27
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Ulf Örnkloo, Helena Örnkloo
Originaltitel
Varsleren
Dimensioner
125 x 140 x 10 mm
Vikt
56 g
SAB
Hce
ISBN
9789173483827

Döden skall du tåla

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Mp3-skiva, Svenska, 2010-01-27
186 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tionde romanen med kommissarie Sejer!

Den strävsamme Konrad Sejer är på plats igen, liksom hans trogna hund Frank och den charmerande assistenten Skarre. Norges mest prisade spänningsförfattare skämmer återigen bort oss med en psykologisk thriller som går djupt in under huden.

Det är en varm sensommardag i ett norskt villaområde. Barn hoppar på studsmattor, vuxna slöar i solstolar, någon målar ett staket och en annan tvättar bilen. En ung mamma har lagt sin bäbis i vagnen att sova middag under ett träd i hagen. Hon känner sig helt trygg och vet att hon genast skulle höra om något hände barnet. Men när en person kommer fram ur skogen och drar av det lilla täcket märker hon ingenting.

I ren panik anländer mamman till akuten, hon har hittat barnet i en pöl av blod i vagnen, men läkarna är förbryllade för flickan har inte minsta sår på kroppen. Någon har utsatt dem för ett djävulskt spratt.

Samma dag hittar kriminalkommissarie Konrad Sejer ett kort utanför sin dörr där det står Helvetet börjar nu! Detta blir upptakten till en rad bisarra händelser i trakten.

Karin Fossum är mästare på att skapa oförglömliga porträtt av de små människorna som ofta glöms bort. Så även denna gång. Förpackad i en till synes ganska enkel och vardaglig historia mejslar hon fram en gastkramande psykologisk thriller med karaktärer som dröjer sig kvar länge efteråt.

"Det är få saker som slår en bra psykologisk spänningsroman och Döden skall du tåla är ett utsökt exempel på det."Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Döden skall du tåla
  2. +
  3. Carmen och döden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Carmen och döden av Karin Fossum (inbunden).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Döden skall du tåla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte så spännande som jag skulle önska
    Pia, 23 april 2010

    Jag tycker att Karin Fossum är en ojämn författare. Något jag altid uppskattar med hennes böcker är att hon skildrar sina historier ur tre perspektiv: gärningsmannens, offrens och polisens. Alla tre perspektiv skildras på ett sympatiskt sätt, utan pekpinnar. Ingenting är svart eller vitt i Fossums värld. Det finns alltid plats för en gråskala.

    Boken är inte särskilt spännande men visst väcker den en del olustkänslor. Jag upplever dialogerna som stolpiga och slutet känns som det dyke... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Döden skall du tåla