Högre än alla himlar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (455.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
En trilogi (del 1)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2010-09-13
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173484381
Högre än alla himlar (ljudbok)

Högre än alla himlar (ljudbok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-09-13

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är bara några timmar kvar av år 1999 och i en fashionabel våning på Norr Mälarstrand väntar sex nära vänner in 2000-talet.
Vi är hemma hos värmländska Sanna, som är författare, och hennes make börsmäklaren Victor. Runt omkring dem finns de närmaste vännerna: Stefan, som jobbar på Naturvårdsverket, har åkt in från Lidingö tillsammans med sin hustru Pella, som är terapeut. Från Söder kommer den kämpande skådespelerskan och eviga singeln Liv, som mest arbetar som servitris. Från Östermalm ansluter Jalle, partybögen som till vardags arbetar på UD men nu börjat längta efter att bilda familj.
Ännu är de kommande årens dramatiska händelser i världen okända, liksom personliga med- och motgångar i den än så länge mycket sammansvetsade lilla gruppen. Fester och parmiddagar kommer att avlösas av yrkesmässiga framgångar och bakslag. Vilda nätter på Manhattan liksom lata sommarkvällar i Falsterbo ska förbytas i sorg och tragedi. Stora som små händelser ska sätta vänskap, tillit och fundamentala värderingar på prov.
Men nu är det nyårsafton och det gamla årtusendet går i graven. Vännerna skålar i champagne och tittar ut över Stockholm, som exploderar i fyrverkerier. 2000-talet, så fyllt av möjligheter, har börjat.

Högre än alla himlar är första delen i en trilogi som utspelar sig under millenniets första decennium. Det är en överblick över vår nära nutidshistoria och samtidigt en roman om såväl stark vänskap som hur det är att vara människa i en ytterst föränderlig tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Högre än alla himlar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Favorit
    arteme89 , 1 mars 2019

    Blandningen mellan en gemytlig kompiskrets, en varm beskrivning av Stockholm och de världshändelser som man själv minns gör att man känner så starkt för hela gänget. Underbara bekanta att ha med sig överallt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Louise Boije Af Gennäs

Bokvideo