Kriget är slut (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (239.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Morgan Alling
Utgivningsdatum
2010-09-30
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173485036
Kriget är slut (ljudbok)

Kriget är slut Ljudbok

(17 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-09-30

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg.

Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj.

Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem.

"Kriget är slut" är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kriget är slut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Verkligheten för många barn.
  -, 12 mars 2023

  Sorglig och stark berättelsen om en uppväxt fylld av vuxnas alkoholproblem och allt som följer med det! Hur många fosterfamiljer kan ett barn orka med? Fantastiskt att kunna vända detta till att bli det man vill!!!

 2. Känslosam
  -, 3 september 2022

  Fantastiskt sårbar styrka och drömmar. Man kan inte sluta lyssna. Tankeställare.

 3. Klokheten har vunnit
  -, 2 april 2020

  Gripande sannin utan att bli för svår att ta in. Märks att Morgan är van att ta hand om andra för han verkar visa hänsyn även till lyssnarens känslor.

 4. Bästa boken!!
  -, 1 oktober 2019

  Den nästa bok jag har läst! Alla måste läsa den.

 5. Så bra!
  Carina , 18 juli 2019

  Den bästa boken jag hört på väldigt länge, väldigt bra.

 6. Mycket bra, berörde mig...
  Liselotte Backman, 6 januari 2019

  Mycket bra, berörde mig mycket.

Visa alla 6 recensioner