Moderspassion (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (456.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2011-08-03
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173485609
Moderspassion (ljudbok)

Moderspassion (ljudbok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2011-08-03

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När höststormarna drar in över Arvika och regnet vräker ner tar några människor sin tillflykt till vägkrogen Sallys Café & Restaurant för att rädda sig undan det stigande vattnet och de hårda vindarna. Under några sena timmar strålar deras öden samman och i skuggan av ovädersnatten får vi deras livsberättelser.

I centrum står vägkrogens ägarinna, Minna, som förträngt sin tonårsdotters självmord så till den grad att hon tror att dottern fortfarande lever. Här finns också den ordkarge Tyrone från räddningstjänsten, det förorättade restaurangbiträdet Anette, Ritva från lokalpressen, Marguerite, en smått alkoholiserad före detta Dramatenskådespelerska, och så hennes man, den arrogante ekonomiprofessorn Henrik.

Moderspassion är en berättelse om det värsta som kan hända i en människas liv, nämligen att förlora ett barn. Det är en berättelse om föräldraskap, och särskilt moderskap, om att förtränga och vägra se, om att bära generationers skuld och skam, men också om vår längtan efter att höra till.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Moderspassion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressanta kvinnoporträtt av Majgull Axelsson
    Skogsstjärnan, 16 oktober 2012

    Jag valde att lyssna på Moderpassion som ljudbok, och det ångrar jag inte en sekund. Katarina Everlöv är en fantastisk uppläsare, som skänker liv till de personer som passerar genom boken. Många intressanta kvinnoporträtt som man inte kan undgå att fascineras av. Dessutom gillar jag upplägget, som låter personerna komma till tals i lite olika omgångar, varvat med tillbakablickar i tiden.
    Boken rekommenderas varmt, som "traditionell" bok att läsa själv, eller varför inte som ljudbok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Majgull Axelsson