Eldvittnet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (529.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Joona Linna (del 3)
Inläsare
Jonas Malmsjö
Utgivningsdatum
2011-11-11
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173485630
Eldvittnet (ljudbok)

Eldvittnet Ljudbok

(147 röster)  |  Läs 9 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2011-11-11

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I hela världen tar polisen hjälp av andliga medier vid svåra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns något enda dokumenterat fall där ett medium bidragit till en lösning.

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.Den tekniska undersökningen pekar entydigt på att mördaren är en av de intagna, en snäll och tystlåten flicka som rymde från anstalten samma natt som mordet skedde. När Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit så snäll.

Joona har redan stannat längre på denna brottsplats än vad någon annan kommissarie skulle göra. Ändå är han inte färdig, han tänker att han måste se ytterligare någonting för att bli utsläppt från detta fruktansvärda rum, han måste hitta en detalj som kan leda vidare, som kan föra tråden som en nål.
Han ser på flickan i sängen. En svag värme utstrålar fortfarande från den nakna huden. Hennes händer ligger över ansiktet, som om hon lekte kurragömma. Han lutar sig försiktigt över henne och upptäcker att någonting har fastnat under hennes vänstra pekfingernagel. Det ser ut som ett djuprött sandkorn, en flisa av en rubin.
Han blinkar och försöker skärpa blicken. Det är svårt att koncentrera sig på detta lilla röda korn i ett rum nerstänkt av blod, men han ger sig inte, han lutar sig bara närmare, känner den söta doften från henne och förstår plötsligt vad det är han ser under nageln.Jakten på förövaren tar gång på gång våldsamma och oväntade vändingar. Varje svar tycks bara leda till nya gåtor, och det som nyss var enkelt är plötsligt labyrintiskt.
Men trots att utredningen hamnar i en återvändsgränd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begär hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Eldvittnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Ann Forsner, 13 februari 2024

  Galet spännande från början till slut. Går inte att sluta lyssna. Jonas Malmsjö är en av de bästa uppläsarna Rekommenderas varmt

 2. Ingen gräns för den bedrägliga hjärnan
  -, 17 oktober 2023

  Jag läste Keplers två första, sedan tröttnade jag. Nu är jag nog immun mot overkligheten som dominerar nordiska deckare (Holt undantagen) så seriemördare är ett måste.

 3. Oerhört bra
  -, 14 april 2023

  Suverän

 4. Älskar Keplers böcker
  -, 23 mars 2023

  Hej. Fantastisk målande författare, skriver så en riktigt känner ryset.

 5. Mycket bra
  -, 6 januari 2023

  Spännande. Sträcklyssnade.

 6. Knepig vändning i slutet
  -, 31 december 2022

  Mkt konstigt slut.

 7. Så spännande
  -, 13 juli 2022

  Gillar hur olika historier vävs ihop.

 8. SUPERBRA
  -, 14 januari 2021

  Väldigt spännande. Blev helt medtagen.

 9. Spännande men lite väl detaljerad...
  -, 16 mars 2020

  Spännande men lite väl detaljerad

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Lars Kepler