Hövdingens bägare (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (39.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Halvdan Viking (del 1)
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2012-06-04
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173486354
Hövdingens bägare (ljudbok)

Hövdingens bägare (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2012-06-04

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Halvdan Viking - en färgstark Röde Orm för barn!

Välkända detektiver, resor till främmande världar och nu - VIKINGAR! Med inspiration från Frans G Bengtsson har Martin Widmark inte väjt för det burleska, utan brett på rejält i en serie mustiga rövarhistorier om den unge pojken Halvdan, som hamnar i det ena äventyret efter det andra, tillsammans med kompisen Meia.
För de lika drastiska och tillika tidstrogna bilderna svarar illustratören och arkeologen Mats Vänehem.
I den första delen i Halvdan Viking-serien, "Hövdingens bägare", får vi lära känna Halvdan, som bor i Östbyn sedan några år tillbaka. Egentligen skulle han ha följt med sin pappa på vikingafärd, men en allvarlig skada i foten gjorde att han blev kvar i byn, hos smeden Björn.

Halvdan är liten till växten och haltar, men ett geni på att skalda. Något som han får stor användning för på sina många äventyr, då det handlar om att vinna råbarkade vikingars förtroenden. Inte minst har han användning av det i mötet med Ragnar Drakdödare, hövdingen i Östbyn, som alla är livrädda för. Tillsammans med Meia, hövding Ragnars modiga brorsdotter, räddar Halvdan Östbyns hövding från att bli rejält lurad av hövdingen i Västbyn."Halvdan Viking" är en ny serie av Martin Widmark och illustratören Mats Vänehem. Så här säger Martin Widmark själv om att skildra vikingatiden: "Att skriva för barn om våra, stundtals våldsamma och giriga, förfäder innebar att kryssa mellan respekt och avsky. Respekt för till exempel deras mod och båtbyggarkonst och avsky för blodsoffer, strandhugg och slavhandel. Men att försöka komma runt dessa ingredienser var inte heller möjligt.

Halvdan Viking - en Röde Orm för barn skriven av succéförfattaren Martin WidmarkMustiga rövarhistorier om vikingpojken Halvdan, som hamnar i det ena äventyret efter det andra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Widmark