Sjung tills du stupar (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (244.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
stora artister
Inläsare
Tommy Körberg
Utgivningsdatum
2012-10-09
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173486514

Sjung tills du stupar Ljudbok

(9 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2012-10-09

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I sin självbiografi berättar den frispråkige och folkkäre artisten Tommy Körberg om kärleken till musiken, sitt liv i rampljuset, om kokainmissbruket och tiden bakom galler och om hur det har påverkat honom att ha lämnats bort som barn.

Bert Gustav Tommy Körberg gjorde sin artistdebut som femåring på Brunnskvittret på hemmaplan i Ronneby. Han sjöng Gunde Johanssons "Torparvisan" och fick två askar Tutti-Frutti som gage. Det gav mersmak och han fortsatte att sjunga i körer och delta i kabaréer, men tänkte sig en framtid som utrikeskorrespondent i Sovjetunionen. Den drömmen släppte han när han lärde sig att spela gitarr. I början av 1960-talet svepte popvågen över Sverige och Tommy bildade band med sina kompisar. Så småningom hamnade Tom & Mick & The Maniacs på Tio i topp-listan med "Somebody's taken Maria away". Artistkarriären var igång. Det som följde är idag ett stycke unik svensk kulturhistoria.

Tommy Körberg har arbetat med Hasseåtage, haft en huvudroll i musikalen Chess i London, älskats av flera generationer barn som Lill-Klippen i filmatiseringen av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter och vunnit svenska melodifestivalen två gånger. Samarbetet med Björn Ulvaeus och Benny Andersson har fortsatt och tidigare i år fick han årets Dansbands-grammis tillsammans med övriga BAO, Benny Anderssons Orkester.

Sjung tills du stupar är hans egen öppenhjärtiga, bitska och filosofiska berättelse om sitt liv; om hur och varför Tommy Körberg blev Tommy Körberg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjung tills du stupar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En skärpt gamäng om sig själv
    -, 7 juli 2020

    Underhållande underhållning är Körbergs bästa gren. Han är mest uppskattad för sin sång men sjunger mycket lite i denna bok. Trots detta är boken och berättelsen om livet mycket underhållande och insiktsfull. Imponerande innehållsrikt och dynamiskt kan livet falla ut med stor begåvning och väldigt ivrig vilja. Bra att Köris själv läst in boken, allt annat hade varit tråkigt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna