När döden kom till Pemberley (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (236.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2012-10-09
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Ulla Danielsson
ISBN
9789173486538
När döden kom till Pemberley (ljudbok)

När döden kom till Pemberley (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2012-10-09
69
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Året är 1803, och Mr Darcy och Elizabeth har varit gifta i sex år. De har två vackra och friska gossebarn. Elizabeths älskade syster Jane och hennes man Bingley bor bara sjutton miles bort. Lyckan ler mot Elisabeth och hennes älskade Mr Darcy och allting verkar vara perfekt på godset Pemberley.
Men på den årliga höstbalen dyker några objudna gäster upp, gamla synder grävs upp och missförstånden eskalerar. När paret Darcy och deras gäster precis håller på att runda av för kvällen, skumpar en droska ut ur skogen och fram på vägen mot Pemberley. När droskan stannar kastar sig den objudna gästen Lydia Wickham ut och skriker
- Min man är mördad!
Och spelet kan börja. Där här är en ?perfect match?. Deckardrottningen PD James ger sig på en fortsättning på Jane Austens älskade Stolthet och fördom, och lägger till sitt eget signum, det som är hennes adelsmärke: en välkonstruerad mordgåta.
Boken fungerar även på de läsare som inte kan Jane Austens verk helt utantill. PD James tar till och med till ett roligt grepp för att bjuda in de okunniga. Hon snabbrekapitulerar hela Stolthet och fördom och alla dess vändningar för att sedan direkt avfärda det som skvaller. Därefter börjar den historia PD James själv vill berätta, den om när döden kom till det idylliska Pemberley.

Översättare: Ulla Danielsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När döden kom till Pemberley. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. För den som läst Stolthet och fördom
    Svante Hellsing, 26 augusti 2018

    Är en fortsättning på Stolthet och fördom. För sen som inte läst den boken är nog den här mindre intressant. Men har man läst Stolthet och fördom så är den här riktigt bra. "Alla" karaktärerna är med.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om När döden kom till Pemberley