Marcoeffekten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (606.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Avdelning Q (del 5)
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2013-04-08
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Leif Jacobsen
ISBN
9789173486743

Marcoeffekten Ljudbok

(128 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2013-04-08

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor


"Världens tråkigaste dag", stod det i en tidning om den 11 april 1954. Men frågar man pojken Marco så var den 11 april 1954 värre än så, den var snarare liktydig med Hitlers födelsedag. För den 11 april 1954 föddes Zola, mannen som är Marcos farbror, som med cynisk kyla bryter ner och utnyttjar människor i sin närhet, och tvingar klanens medlemmar in i kriminalitet.Marco är snabbtänkt och lärs snabbt upp till tiggare, ficktjuv och inbrottstjuv. Men han hatar sitt liv och allt det Zola står för. Och när han förstår att familjen vill göra honom till krympling ser han ingen annan utväg än att rymma så långt bort han kan.Några måander efter sin rymning upptäcker han något ännu värre. Han får se en affisch med ett foto av en man som är saknad, en man som han sett ligga död i närheten av sitt eget hem. Den vetskapen kan ge Marco chansen att göra upp med Zola och resten av klanen, inklusive hans egen far. Men det är också en vetskap som utgör en fara för hans eget liv.Vad Marco inte vet är att det inte bara är familjen som vill se honom död. Men det vet å andra sidan Avdelning Q inom Köpenhamnspolisen, och långsamt dras Carl Morck, Assad och Rose in i saken, med trådar in i regeringen och långt ut i Afrikas djungler.

Översättare:Leif Jacobsen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Marcoeffekten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Som vanligt bra
  - (Landvetter), 30 juli 2022

  Bra och mycket spännande bok, liksom alla andra böcker jag lyssnar på av Jussi Adler Olsen. Förtjänstfullt uppläst av Stefan Sauk.

 2. Bra bok men sådär avslutning
  -, 15 juni 2022

  Boken var bra och spännande men slutet lämnade lite att önska anser jag.

 3. Bra, men något rörig
  -, 5 februari 2020

  Bra men något rörig, tidigare böjer har haft ett bättre flöde.

 4. Jag har tyckt mycket om de tidigare fyra böckerna i...
  Bokälskaren, 4 juni 2013

  Jag har tyckt mycket om de tidigare fyra böckerna i Jussi Adler Olsens serie om Carl Mörck och hans medarbetare vid Köpenhamnspolisens avdelning Q. Jag tycker att även Marcoeffekten är bra, men den känns en aning rörig och osammanhängande (det kan visserligen ha att göra med att jag emellanåt varit en något okoncentrerad lyssnare...), och jag har fortfarande inte riktigt klart för mig exakt hur Starck plötsligt lämnade Afrika och hamnade hos Zolas klan..? - Kanske kan någon mer uppmärksam läs... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jussi Adler-Olsen