Min mormor hälsar och säger förlåt (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (289.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2013-09-24
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173487221
Min mormor hälsar och säger förlåt (ljudbok)

Min mormor hälsar och säger förlåt (ljudbok)

(27 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-09-24
69
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Elsa är sju år gammal och rätt störig. Eller hon uppfattas i alla fall så eftersom hon inte är helt blåst i skallen och den gällande samhällsnormen är ju att sjuåringar ska vara det.
Mormor är hennes bästa vän. Hennes enda, faktiskt. Mormor brukade vara ett geni och jobba som kirurg, men nu kör hon bil utan körkort och står på balkongen med öppen morgonrock och skjuter på oanmälda besökare med paintballgevär.Folk säger att hon är annorlunda. Galen. Men mormor har ett hemligt språk och ett eget kungarike, ?Miamas?, och där är allt annorlunda. Det är dit mormor tar med Elsa när Elsas föräldrar skiljer sig och när Elsa blir slagen i skolan för att hon inte är som alla andra sjuåringar. Miamas är deras frizon, tills mormor en dag blir sjuk och får veta att hon är döende. Som ett sista äventyr ger hon då Elsa en serie brev, där mormor ber sina grannar om ursäkt. De leder Elsa till en trappuppgång fylld av militanta bostadsrättsivrare, fanatiska kaffedrickare, kamphundar, monster, fyllon och helt vanliga kärringar. Men de blir också upptakten på en historia där ett barn försöker lära sig acceptera att alla man älskar ska dö, och där hon bit för bit får veta sanningen om både kungariket Miamas och sin mormor.Min mormor hälsar och säger förlåt är en ovanlig vardagssaga om dysfunktionella superhjältar. Med enastående komisk träffsäkerhet och ett stort bankande hjärta berättar författaren till En man som heter Ove om en mormors kompromisslösa kärlek till sitt barnbarn, och om grannarna i ett hyreshus som alla på sitt sätt slåss för en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns.
Rätten att få vara annorlunda.

Omslagsformgivare: Nils Olsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Min mormor hälsar och säger förlåt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hela familjen lyssnade på den under en bilsemester....
  Ls, 8 augusti 2019

  Hela familjen lyssnade på den under en bilsemester.

 2. Elsa är en ovanligt smart och ganska lillgammal...
  Bokälskaren, 9 december 2013

  Elsa är en ovanligt smart och ganska lillgammal 7-åring. Därför har hon inga jämnåriga kamrater och ses som ganska udda av de flesta i sin omgivning. Undantaget är Elsas mormor, som även hon är en udda fågel och som är Elsas bästa (och enda) vän i hela världen. Mormor bryr sig inte ett dyft om vad som anses "passande", och hittar ständigt på en massa äventyr tillsammans med Elsa.

  När mormor dör i cancer rasar hela Elsas värld; vad ska hon nu ta sig till???
  Mormor har dock tänkt ... Läs hela recensionen

 3. Hade nog väldigt höga förväntningar efter en man som...
  Lotta, 6 oktober 2013

  Hade nog väldigt höga förväntningar efter en man som heter ove (som jag lyssnat på två ggr) den här boken tycker jag inte är lika träffsäker skrattar inte högt vilket var fallet med den förra. Den är ändå värd att lyssna på för den har ändå en viss humor.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Min mormor hälsar och säger förlåt