Min mormor hälsar och säger förlåt (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2013-09-24
Förlag
Bonnier Audio
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
140 x 125 x 6 mm
Vikt
56 g
SAB
Hc
ISBN
9789173487344

Min mormor hälsar och säger förlåt

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Mp3-skiva,  Svenska, 2013-09-24
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Elsa är sju år gammal och rätt störig. Eller hon uppfattas i alla fall så eftersom hon inte är helt blåst i skallen och den gällande samhällsnormen är ju att sjuåringar ska vara det.

Mormor är hennes bästa vän. Hennes enda, faktiskt. Mormor brukade vara ett geni och jobba som kirurg, men nu kör hon bil utan körkort och står på balkongen med öppen morgonrock och skjuter på oanmälda besökare med paintballgevär.Folk säger att hon är annorlunda. Galen. Men mormor har ett hemligt språk och ett eget kungarike, "Miamas", och där är allt annorlunda. Det är dit mormor tar med Elsa när Elsas föräldrar skiljer sig och när Elsa blir slagen i skolan för att hon inte är som alla andra sjuåringar. Miamas är deras frizon, tills mormor en dag blir sjuk och får veta att hon är döende. Som ett sista äventyr ger hon då Elsa en serie brev, där mormor ber sina grannar om ursäkt. De leder Elsa till en trappuppgång fylld av militanta bostadsrättsivrare, fanatiska kaffedrickare, kamphundar, monster, fyllon och helt vanliga kärringar. Men de blir också upptakten på en historia där ett barn försöker lära sig acceptera att alla man älskar ska dö, och där hon bit för bit får veta sanningen om både kungariket Miamas och sin mormor.Min mormor hälsar och säger förlåt är en ovanlig vardagssaga om dysfunktionella superhjältar. Med enastående komisk träffsäkerhet och ett stort bankande hjärta berättar författaren till En man som heter Ove om en mormors kompromisslösa kärlek till sitt barnbarn, och om grannarna i ett hyreshus som alla på sitt sätt slåss för en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns.

Rätten att få vara annorlunda.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min mormor hälsar och säger förlåt
 2. +
 3. Min mormor hälsar och säger förlåt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Min mormor hälsar och säger förlåt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En underbar saga som sen visar sig vara själva...
  Bibbi Hammer, 2 januari 2014

  En underbar saga som sen visar sig vara själva livet.Härliga personer och oväntade händelser.Läs den!Jag tycker Fredrik Backman har fått till det igen.

 2. Samma härliga humor som förra boken. Detta är en bok...
  Tore Åke Åkesson, 13 november 2013

  Samma härliga humor som förra boken.
  Detta är en bok som alla tonåringar bör läsa.
  Fredrik Backmans varma mänskliga analys är en tankeställare vi alla borde ta till oss. En mycket rolig bok som väcker eftertankar.

 3. Underbar! Värme, humor, tankeväckande. En bok som i...
  Susann Lindblom, 7 november 2013

  Underbar! Värme, humor, tankeväckande. En bok som i sin historia ger en hel del tankeställare om hur lite vi egentligen vet om de människor vi har omkring oss. Det är mycket i vår värld som inte är vad det ser ut att vara. Rekommenderar varmt att ni läser denna bok och lär känna Elsa och de människor som finns i hennes omgivning. Vardag invävd i humor och värme.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman