Simmaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (239.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Klara Walldéen (del 1)
Inläsare
Peter Andersson
Utgivningsdatum
2013-10-17
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173487375
Simmaren (ljudbok)

Simmaren Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-10-17

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Dödlig jakt över bleknande gränser

En feberhet natt i det tidiga åttiotalets Damaskus lämnar en amerikansk spion sitt nyfödda barn till ett osäkert öde. Det är ett svek han aldrig kan försonas med och han inleder en flykt undan sitt förflutna som kommer att ta honom till Beirut, Afghanistan och Irak. Vart som helst där faran och stressen låter honom tillfälligt glömma.
Trettio år senare kommer den svenska juristen Klara Walldéen och hennes före detta pojkvän Mahmoud Shammosh av misstag över information som gör att de plötsligt finner sig jagade genom ett vintrigt Europa där gränserna mellan länder blivit lika porösa som de mellan vän och fiende, sanning och lögn, nutid och historia. För att överleva måste de hålla sig i rörelse, samtidigt som de konfronterar sitt eget förhållande.
Under tiden i Bryssel förbereder sig den arrogante lobbyisten George Lööw för att representera en obehaglig klient med en dunkel agenda. En klient som hans chefer verkar ovanligt måna om att han ska vara till lags. Långsamt sugs George djupare in i ett dödligt spel där både regler och motspelare är diffusa.
Trådarna vävs samman en stormig julaftonsnatt i den östgötska skärgården där det förflutna obönhörligen kommer upp till ytan.
Simmaren är en modern spänningsroman, full av action och överraskande vändningar i en värld av skiftande allianser och tvivelaktiga överenskommelser. Men det är också en berättelse om skuld och gottgörelse. Om vikten och tyngden av det förflutna. Om att det till sist inte går att gömma sig från den man är.

"...effektivt berättad thriller som mot bakgrund av de senaste månadernas avslöjanden av Edward Snowden ter sig närmast kusligt aktuell." Gefle Dagblad

"... välskriven, rejält spännande men har samtidigt sin styrka i ett väl genomarbetet persongalleri och i en förmåga att undvika genrens förutsägbarhet." Skånska Dagbladet

"Imponerande debut!" Borås tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Simmaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra story, bra inspelning
    -, 9 januari 2021

    Boken är spännande från första sekund och är definitiv den bästa i den trilogin omkring huvudkaraktär Klara Walldéhn. Inspelning är toppen! Kudos till killen som gjorde det.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joakim Zander