Rörgast (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2013-10-04
Förlag
Bonnier Audio
Dimensioner
123 x 140 x 6 mm
Vikt
56 g
SAB
Hc
ISBN
9789173487429
Rörgast (mp3-skiva)

Rörgast

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Mp3-skiva Svenska, 2013-10-04

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Äntligen är den här, den fjärde romanen i Johan Theorins Ölandssvit! Solen steker den kalkvita ön, men semesterparadiset döljer mörka hemligheter.?Spökskeppet kom glidande i mörkret, över blänkande svart vatten, och väjde inte för något eller någon. Det höjde sig över pojken. Det var rostigt, som om det seglat på havet i århundraden. Inget rörde sig på däck, men djupt inne i skeppet dunkade en motor, som ett levande hjärta.Gummibåten hade börjat sjunka, så han hade inget val. Han sträckte upp händerna mot relingen och klättrade ombord.?Den gamle skepparen Gerlof Davidsson väcks mitt i natten av en pojke som bultar på hans dörr. Pojken stapplar in från stranden och berättar om ett skepp fyllt av döda och döende sjömän, och en galen man med yxa.Det är i början av en tryckande högsäsong på norra Öland, när tiotusentals turister anländer för att fira midsommar. Men en av besökarna har vänt hemåt från ett annat land för att kräva betalning för en mycket gammal skuld, och han lämnar död och skräck efter sig i sommarnatten. I myllret av människor är det bara Gerlof som börjar ana vem hemvändaren är, och varför hans mål är att hämnas på en hel släkt. Det är bara han som har mött mannen förut, i ungdomen, när de båda stod på kyrkogården och plötsligt hörde knackande ljud från en nygrävd grav ...Med Rörgast avslutar Johan Theorin sin romansvit om de fyra årstiderna på Öland. Theorin har alltsedan debuten med Skumtimmen 2008 etablerat sig som en av de mest originella och hyllade författarna på den svenska spänningshimlen. Hösten 2013 går filmatiseringen av Skumtimmen upp på biodukarna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rörgast. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Johan Theorin bör nog avsluta serien.Denna bok...
    Bibbi Hammer, 2 januari 2014

    Johan Theorin bör nog avsluta serien.Denna bok innehöll inte samma spänning som dom tidigare och Gerlof var inte på hugget.Jag hoppas det kommer en bättre bok nästa gång.

  2. Denna bok är en av de bästa han skrivit, skall vara...
    charina selahn, 23 december 2013

    Denna bok är en av de bästa han skrivit, skall vara den sista o denna serie trist. En spännande historia som sakta rullas upp, inte så mycket "spökkänsla" som i den andra böckerna. Elof är en härlig huvudperson. Det tar upp både dåtid och nutid det är kanske det som ger sådan karaktär åt hans skrivande.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Rörgast