Juvelskrinet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (279.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Homandeckare (del 42)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2014-04-24
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173487528

Juvelskrinet Ljudbok

(12 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2014-04-24

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Juvelskrinet är den 42:a Homandeckaren av genrens mästare Jan Mårtenson!

"Bingo", sa Erik. "Carl Fabergé. Tsarens hovjuvelerare."
Johan Kristian Homan, den stillsamme antikhandlaren i Gamla stan, har bett sin kollega Eric Gustafsson att värdera ett magnifikt smycke som hans flickvän Francine har ärvt. Hon har också dokument som hävdar att andra smycken från det ryska imperiet gömdes i ett palats i Sankt Petersburg under revolutionen.
Homan blir inbjuden till ett jubileum i sin gamla skola, med anor från 1300-talet och där Olaus Petri en gång var elev. Bland hans klasskamrater finns Christer Svanberg, som utgjorde ett problem både för sig själv och för skolan, men som numera är framgångsrik affärsman i Ryssland och handlar med olja och naturgas. Han sitter dessutom på viktig, hemlig information om Rysslands energipolitik som kan få stora konsekvenser för omvärlden.
Men Svanberg har problem. Han anklagas för förskingring, och vädjar till Homan om hjälp för att komma undan ett dödshot.
Så försvinner Svanberg spårlöst. Sista gången någon såg honom var han ombord på flickvännen Tatjanas lyxyacht Red Lady.
Motvilligt dras Homan in i en härva av mord, korruption och rysk maffia som sträcker sig från dagens Stockholm till den epok då oskattbara föremål skapades av världens skickligaste juvelerare för det kejserliga palatset i Sankt Petersburg. Och han får hårdhänt lära sig att den som inte ger sig in i leken inte heller behöver dra sig ur ?

Juvelskrinet
är en annorlunda kriminalroman med dramatiska intriger kopplade till kulturhistoriska dimensioner från en svunnen värld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Mårtenson