Offer utan ansikte (ljudbok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (446.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Fabian Risk (del 1)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2014-06-25
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173488136
Offer utan ansikte (ljudbok)

Offer utan ansikte (ljudbok)

(18 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2014-06-25
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 89 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 30 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ny spänningsserie på Forum. Säljs just nu världen över

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

I Offer utan ansikte tar den erfarne manusförfattaren Stefan Ahnhem den svenska spänningsromanen till nya höjder med ett intelligent kollage av psykologisk thriller, amerikansk seriemördaraction och skånsk deckartradition. En tät skildring av vad mobbning och utsatthet i barndomen kan göra med människor.Stefan Ahnhem tilldelades debutantpriset Crimetime Specsavers Award 2015, för Offer utan ansikte.

"Alla fans av svensk krim kan glädja sig åt både denna och kommande berättelser i sällskap med Fabian Risk."
Danska Weekend Avisen

"Ahnhem skapar medkänsla för seriemördaren genom att skildra honom som ett offer, istället för bara som förövare. Dessutom är mördaren så intelligent att man kommer på sig själv med att sitta och hoppas att han ska lyckas med sin blodiga plan."
Knack Focus, Nederländerna
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Offer utan ansikte