Rosornas krig. Första boken, Stormfågel (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (331.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Rosornas krig (del 1)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2014-09-12
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Leif Jacobsen
ISBN
9789173488761
Rosornas krig. Första boken, Stormfågel (ljudbok)

Rosornas krig. Första boken, Stormfågel (ljudbok)

(7 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2014-09-12
69
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den första delen av Igguldens nya serie om Rosornas krig.

Året är 1437. Efter åratal av förmyndarregering ska den fromme Henry den VI, Lammet kallad, krönas till konung. Hans bräckliga hälsa och vacklande sinne gör honom till en svag kung, och Henrik förlitar sig på sina närmaste män, spionmästaren Derry Brewer och William de la Pole, hertigen av Suffolk, för att styra riket.
Ändå finns det de som tycker att England måste ledas av en stark kung om landet ska överleva. Richard Plantagenet, hertig av York, är en av dem. Då Englands territorier i Frankrike hotas, och det ryktas om uppror på hemmaplan, växer oron för att Henry och hans rådgivare ska låta landet gå förlorat. Då ett hemligt avtal ingås om att Henry ska äkta en ung fransk adelsdam, Margaret av Anjou, blir farhågorna överhängande.

Medan stormmolnen hopar sig över England belägras kung Henry och hans anhängare både inom och utom landets gränser. Vem, eller vad, kan rädda kungariket innan det är för sent?

Stormfågel
är den första delen av Conn Igguldens nya serie om Rosornas krig, historien om hur två släkter störtade England i ett blodigt inbördeskrig i trettio år.

"Historien drivs framåt av underdogs vars lidande man kommer nära: av Brewer, av Jack Cade, upprorsmakare från Kent som ockuperar London - och av Margret av Anjou (enda kvinnan i boken) som vid 16 års ålder blir drottning, och allt mer tar den politiska makten. Iggulden har skrivit en politisk thriller som lika gärna kunde utspelat sig idag, bortsett från att vapnen är långbågar och yxor istället för maskingevär. Det är omöjligt att inte få hjärtat i halsgropen: ska Brewer klara sig? Margret av Anjou ledde flera slag, men hur? Conn Iggulden väcker gamla mord till liv och gör det så bra." Borås Tidning

Översättare:Leif Jacobsen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Conn Iggulden