Svarta sekunder (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (280.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Konrad Sejer (del 6)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2014-11-29
Utmärkelser
Martin Beck Award
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Helena Örnkloo, Ulf Örnkloo
ISBN
9789173488990

Svarta sekunder Ljudbok

(17 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2014-11-29

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor


Jacob Skarre noterade på blocket vad kvinnan sade, och en rad motstridiga känslor växte fram inom honom. Ida Joner, en tioårig flicka från Glasbruket, var två timmar försenad. Något måste ha hänt. Men det behövde inte vara något förfärligt, bara en liten bagatell. Som ett smärtande getingstick först, och så den ljuvaste lindring av dem alla. Mors trygga famn. Han log för sig själv vid tanken ? han hade sett detta så många gånger förr. Samtidigt skyggade han inför allt det som kanske skulle komma.
Ida Joner skulle bara ta en tur till kiosken på sin gula cykel för att köpa senaste numret av hästtidningen Wendy och så Bugg för pengarna som blev över. Men hon kommer inte tillbaka. Den tionde september, nio dagar senare och den dagen hon skulle ha fyllt tio år, hittar man henne vid en vägkant, fint och ordentligt inlindad i ett blommigt täcke.
Hennes ansikte är fullt synligt, ögonen slutna. Kinderna är mycket bleka, huden till synes helt oskadd. Inga röda märken, inga skador på huvudet, inget synligt blod, inga spår av smärta. Men något är fel. Hon har inte på sig den joggingdress och de skor hon försvann i. Hon är klädd i ett nytt, vitt nattlinne, hon påminner om en liten älva i en saga.
Det blir en lång och svår utredning för Konrad Sejer och hans assistent Jacob Skarre. Här finns inget motiv, ingen logisk förklaring till mordet. Återigen visar Karin Fossum sin otroliga begåvning att beskriva och tränga in i människors psyke, med djup insikt och stor medkänsla.
Svarta sekunder är Karin Fossums sjätte kriminalroman. Sammanlagt har hennes böcker sålts i mer än 500 000 exemplar i Sverige.

Översättare:Helena Örnkloo,
Översättare:Ulf Örnkloo
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svarta sekunder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra
    -, 10 september 2023

    Bra skrivet, saknar dock återkoppling till intriger för huvudpersoner. Vad hände med Skares stalker tex

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Fossum