Djur (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (124.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marie Göranzon
Utgivningsdatum
2014-10-31
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Ulla Danielsson, Kerstin Gustafsson
ISBN
9789173489195

Djur Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2014-10-31

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Brandlarmet gick klockan 03.50 i den isande vinternatten. Ljudet var öronbedövande och någon rusade runt i studenthemmets korridor och bankade på dörrarna. Flickorna samlades ute på gårdsplanen, paniken gjorde dem upprymda. Men nu såg de ? röken och eldslågorna kom inte från deras hus, det var utanför campus, borta vid lärarbostäderna. Som 20-åring vid Catamount College blir Gillian Brauer förälskad ? i poesi, i den karismatiske läraren Andre Harrow och hans hustru Dorcas som är en kontroversiell skulptris. Deras bohemiska livsstil, deras avsides belägna hus och nattliga hemligheter utövar en oemotståndlig lockelse på henne. Lust, spänning och ångest väntar. Gillian Brauer är på väg ner i helvetet.

Joyce Carol Oates visar sitt mästerskap i det lilla formatet när hon efter Våld ? en historia om kärlek återkommer med en roman om några unga collegeflickor, om passion och besatthet, om missbruk av tilliten, i en idyll som förvandlas till mardröm.

?Oates är strålande när hon avslöjar den blandning av fräckhet och sårbarhet som finns hos unga kvinnor.? ? Los Angeles Times

"En liten juvel? Oates gör oss inte besvikna, inte heller skriver hon ett ord för mycket.? ? Washington Post Book World

?Storartad? Djur är något av en jeu d'esprit noir? Kortromanens form är exakt rätt.? ? New York Review of Books
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Märklig bok men med ett fantastiskt språk
    -, 21 april 2024

    Boken utspelar sig i collegemiljö. Vi får följa en student som är förälskad i sin lärare. Det inleds en ganska osmaklig relation med läraren och hans fru där jag tycker att studenten blir ett offer för deras fantasier. Författaren har en förmåga att beskriva och formulera sig så att det blir väldigt verkligt men samtidigt abstrakt, jag blir lite förvirrad och ett tag får jag för mig att boken speglar ett psykotiskt tillstånd. En kort med innehållsrik bok. Underbar uppläsare!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joyce Carol Oates