Medicis ring (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (259.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Homandeckare (del 43)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2015-04-16
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173489447
Medicis ring (ljudbok)

Medicis ring (ljudbok)

(6 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-04-16

Styckköp

59
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mord i Toscana

Toscana är skådeplatsen för årets Homandeckare. Johan Kristian Homan, den stillsamme antikhandlaren från Köpmangatan i Gamla stan, lockas med på en semesterresa av vännen, trätobrodern och kollegan tvärs över gatan, Eric Gustafson. Målet är den medeltida byn Panicale där tiden i de trånga gränderna verkar ha stått stilla i hundratals år, och ett pittoreskt hotell som visar sig hysa en samling minst sagt udda stamgäster.
Kulturhistoriska utflykter, soldränkta viner, det italienska köket och värmen är precis vad de båda herrarna söker. Lugn och stillhet. Tid för avkoppling och laddning av batterierna efter en lång, trist vinter.
Dessutom attraherar det överdådiga kulturutbudet i Toscana Homan: Florens, staden där familjen Medici dominerade politik och kyrka under århundraden, Florens med sina många konstskatter och sin berömda arkitektur, Uffizierna, kyrkorna, palatsen. Och så vill han återse sin stora kärlek, den undersköna Venus på Botticellis stora duk, "Venus födelse".
Men så avbryts den idylliska bildningsresan abrupt och motvilligt dras Homan in i en händelseutveckling med oanade konsekvenser.

"Detta måste väl vara rekord i deckarskrivande i Sverige. (...) Jan Mårtenson bjuder som vanligt på en kultiverad historia med inslag av konst, antikviteter, god mat och gott vin samtidigt som det blir en lagom spänning." Upsala Nya Tidning om Juvelskrinet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Mårtenson