Förklädd till man : en kvinnas studie av männens värld (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Leif Kleman
Originaltitel
Self-Made Man: One Woman's Journey into Manhood and Back Aga
Dimensioner
110 x 180 x 20 mm
Vikt
120 g
SAB
Ohj
ISBN
9789173510868

Förklädd till man : en kvinnas studie av männens värld

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2007-08-01

Slutsåld

FÖRKLÄDD TILL MAN

En kvinnas studie av männens värld

av Norah Vincent

När en vän till journalisten Norah Vincent för några år sedan lyckades övertala henne att för en kväll klä ut sig till man och ge sig ut på promenad i East Village i New York, blev hon förbluffad över hur annorlunda männen bemötte henne när de trodde att hon var en av dem. Erfarenheten gav henne blodad tand. Hon skapade ett alter ego, en täckmantel. I mer än ett och ett halvt år levde hon som Ned i männens värld. Hård styrketräning, röstträning, en åtsmitande sportbehå, en penisprotes och specialgjord skäggstubb gjorde hennes manliga skepnad så övertygande att hon lyckades infiltrera en rad platser och situationer som bara män har tillträde till. Hon gick med i manliga terapigrupper, dejtade kärlekskranka men bittra kvinnor och fick erfara manlig vänskap inifrån som medlem i ett bowlinglag. denna bok redogör hon för sina omvälvande upplevelser. Det är en fängslande, provokativ och underhållande berättelse som kommer att förändra kvinnors syn på hur det är att vara man.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förklädd till man : en kvinnas studie av männens värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant att se hur folk ser på en annorlunda man....
    Di Ven, 19 april 2013

    Intressant att se hur folk ser på en annorlunda man. Och se på mannens värld med kvinnans ögon. Dock stämmer det mer in på den amerikanska mannen än den svenska i allmänhet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Norah Vincent