Blind lydnad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2008-09-04
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
Obedience
Dimensioner
211 x 145 x 26 mm
Vikt
445 g
SAB
Hce
ISBN
9789173511742
Blind lydnad (inbunden)

Blind lydnad

Inbunden Svenska, 2008-09-04

Slutsåld

Inget är vad det synes vara... Blind lydnad är en psykologisk thriller om att inte veta vad som är sant och vad som är påhittat. Om hur gränser suddas ut med hjälp av manipulation. Om en katt-och-råtta-lek med människans psyke.
När studenterna på Winchester University ska börja sin nya kurs får de inte en lista på vilka böcker de ska läsa eller något annat de är vana vid. De får ett uppdrag. De ska hitta en saknad flicka vid namn Polly med hjälp av ledtrådar som professor Williams delar ut. Har inte studenterna lyckats hitta henne efter sex veckor kommer hon att bli mördad. Till att börja med är alla studenter förväntansfulla och tycker att uppgiften är annorlunda och lockande. Men snart börjar mysteriet Polly att ta över tre av studenternas liv. De tre kopplas samman med varandra och med Pollys försvinnande. Gränserna för vad som är verkligt och vad som hör till deras kurs suddas ut. Är fallet Polly kanske inte påhittat? Finns Polly på riktigt? Kommer hon att bli mördad om sex veckor om ingen av dem hittar henne? Och vad är det som händer med studenternas egna liv när de börjar ta sin uppgift på allvar?
Will Lavender är född 1977 och bor i Louisville, Kentucky, med fru och två barn. Han är professor i Creative Writing och arbetar just nu med sin andra roman. Blind lydnad är Will Lavenders debutroman. Den har bland annat valts till Book-of-the-Month Club, Doubleday Book Club och InsightOut Book Club.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Will Lavender

Bloggat om Blind lydnad