Aska (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pora Gudmundsdottir (del 3)
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2008-08-22
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Ylva Hellerud
Originaltitel
Aska
Dimensioner
210 x 140 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
Hce
ISBN
9789173514019
Aska (inbunden)

Aska

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-08-22

Slutsåld

Ny mästerlig thriller av den isländska deckardrottningen Yrsa Sigur ardóttir!
En kvinnas mystiska död i Reykjavik sommaren 2007 kopplas ihop med ett fasansfullt dåd för över trettio år sedan. Advokat óra Gu mundsdóttir, som läsarna fått möta i Yrsa Sigur ardóttirs tidigare böcker, ställs inför ett makabert fall.
Efter vulkanutbrottet på Västmannaöarna 1973 begravdes flera hus i aska. Inte förrän nu har det beslutats att arkeologiska utgrävningar ska genomföras och husen ska grävas fram. Advokaten óra Gu mundsdóttir blir kontaktad av en man, Markus, som motsätter sig detta. Men arkeologerna är påstridiga och utgrävningarna genomförs. Och i källaren på Markus föräldrars hus görs en fasansfull upptäckt: resterna av tre döda kroppar samt ett avhugget huvud i en låda. Samtidigt dör en kvinna en mycket plågsam kvävningsdöd i Reykjavik. Polisen tror först att det är självmord, men det visar sig senare att hon blivit mördad. Kvinnan kopplas ihop med Markus och vulkanutbrottet för över trettio år sedan. óra har ett mycket svårt fall att lösa och brottas med frågan: hur hänger dessa hemska dåd ihop?
Yrsa Sigur ardóttir är född i Reykjavik 1963 där hon också bor med make och två barn. Hon kombinerar sitt författarskap med arbetet som ingenjör. Hennes debutthriller Det tredje tecknet har sålts till 26 länder. Ingen isländsk roman av en nu levande författare har översatts till fler språk. Och uppföljaren, Den som gräver en grav, har blivit mycket väl mottagen.
Yrsa Sigur ardóttir visar i Aska att hon verkligen är den deckardrottning utländska kritiker har utnämnt henne till.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aska. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. I vulkanutbrottets spår- aska
    Schrink, 12 september 2008

    Man planerar att gräva fram hus som dränkts i aska vid ett vulkanutbrott 1973, I en källare hittar man oväntade saker. Spännande även om ledtrådarna är ganska tydliga, sedan älskar jag de isländska namnen, det är som poesi.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Aska