Djävulsbibeln (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2009-08-18
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Karin Andrae
Originaltitel
Die Teufelsbibel
Medarbetare
André, Lars (form)
Dimensioner
231 x 161 x 38 mm
Vikt
900 g
SAB
Hce
ISBN
9789173514392
Djävulsbibeln (inbunden)

Djävulsbibeln

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2009-08-18

Slutsåld

Richard Dübell har förenat fakta och fiction på ett spännande sätt i sin roman om den mytomspunna Djävulsbibeln.

Djävulsbibeln, Codex Gigas, är förmodligen den största medeltida handskrift som finns bevarad i Europa, den är 90 cm hög och 50 cm bred. Sedan dess tillkomst i ett böhmiskt kloster på 1200-talet har många spekulationer och teorier uppstått kring bokens ursprung och användning. Enligt legenden är upphovsmannen djävulen själv, vilket man tror härrör från den illustration av djävulen som upptar en egen sida i verket. Djävulsbibeln fördes till Sverige från Prag 1649 som krigsbyte av den svenska armén, och är sedan länge en av klenoderna i Kungliga Bibliotekets samlingar.

Richard Dübells roman utspelar sig i slutet av 1500-talet. I ett kloster i det dåtida Böhmen blir åttaårige Andrej vittne till en fruktansvärd massaker: tio människor, däribland Andrejs föräldrar, blir brutalt mördade av en galen munk. Andrej lyckas fly, men får med sig vetskapen om att klostret rymmer en av kyrkans bäst bevarade hemligheter Djävulsbibeln. Boken som rymmer all världens vetande, men som också kommer att kosta tre påvar livet och anses ha kraften att förgöra hela mänskligheten. Den vaktas av sju edsvurna munkar, som dödar alla som på något sätt får kännedom om bokens existens.
Men Andrejs vetskap är det enda han har kvar efter sin far, och han kan inte glömma historien om den mystiska handskriften. Han är heller inte den ende som överlevt massakern i Böhmen. Snart är sökandet efter Djävulsbibeln igång. Faller den i orätta händer vet ingen vad som kan hända ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Richard Dübell