Annonsflickan från Odessa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2010-04-13
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
Moonlight in Odessa
Dimensioner
210 x 140 x 30 mm
Vikt
575 g
SAB
Hce
ISBN
9789173515498

Annonsflickan från Odessa

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2010-04-13

Slutsåld

Vad får man om man blandar boken En kort berättelser om traktorer på ukrainska och tv-serien Desparate Housewives? Jo: Janet Skeslien Charles underbara tragikomiska roman Annonsflickan från Odessa!

Daria är en vacker, välutbildad, tjugofemårig ukrainsk kvinna som kämpar för att få ihop en dräglig tillvaro för sig och sin mormor. Det enda jobb hon har lyckats få tag i är som underbetald sekreterare på ett utländskt företag. Men tack vare sina goda kunskaper i engelska lyckas hon få ett extrajobb som översättare på kontaktförmedlingen Sovjet Unions, där vackra ukrainskor kan möta ensamma västerländska män via nätet.
Plötsligt öppnar sig en helt ny värld för Daria och hon blir länken mellan kvinnor och män som delar en dröm om ett nytt liv och hon får ta del av många intressanta människoöden.
Det tar inte heller lång tid innan Daria själv finner sig uppvaktad från två håll, dels av en farlig (men oemotståndlig) ukrainsk gangster och dels av en dubbelt så gammal lärare från USA. Vad ska hon välja, tryggheten och äventyret i ett nytt land eller passionen och tryggheten i sitt hemland?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Annonsflickan från Odessa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättsam sommarbok
    bonadea, 23 juni 2018

    Jag tyckte om Annons-flickan från Odessa, då det är lättsam bok med charm. Handlingen utspelar sig i Ukraina staden Odessa. Man får inblick i hur folket lever, kvinnornas längtan att komma till Amerika och enda chansen är genom att gifta sig med en amerikan.
    Trots lättsamheten så är det mycket allvar i boken då den beskriver en tragisk verklighet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Janet Skeslien Charles