Dolken från Tunis (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hercule Poirot
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2009-05-05
Förlag
Damm förlag
Översättare
Gudrun Ullman
Originaltitel
The Murder of Roger Ackroyd
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Hce
ISBN
9789173515511
Dolken från Tunis (pocket)

Dolken från Tunis

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2009-05-05

Slutsåld

Dolken från Tunis har trollbundit miljoner läsare över hela världen!
Den berömde Hercule Poirot åtar sig ett ovanligt brutalt och mystiskt mordfall i den lilla byn Kings Abbot. En man hittas död i sitt hem med en mycket ovanlig dolk i ryggen.
Fallet tycks olösligt men han får ovärderlig hjälp av doktorn i byn, som ger honom en av de viktigaste ledtrådarna.
Agatha Christie (1890-1976), blev med sina mer än hundra romaner och novellsamlingar en av 1900-talets internationellt mest populära författare. Hennes böcker kännetecknas av att pusselelementet drivs till sin spets och av att mysteriet, gåtan, är det centrala. Hon arbetade främst med två huvudpersoner i två parallella serier Hercule Poirot, en excentrisk belgare verksam i Storbritannien och Jane Marple, en till synes blid äldre dam, som i regel agerade i lantlig miljö.
att en galen kvinna förföljer henne. Kvinnan klär sig helt i svart, bär Stephanie Plum är tillbaka, lika fenomenal och underhållande som vanligt!
Med osviklig säkerhet kombinerar Janet Evanovich spänning med humoristiska kommentarer och bjuder på osannolik situationskomik.
Medan Stephanie Plum jagar borgenssmitare, lagbrytare och allmänna knäppskallar upptäcker hon en 9 mm Glock, har en kaxig attityd och en koppling till den mörke och mystiske Carlos Mañoso alias Ranger. Och plötsligt går Stephanie från att försöka fånga några egentligen ganska hederliga typer till att jaga en hänsynslös skurk.
Ranger är verkligen i behov av Stephanies hjälp och tillsammans försöker de hitta en mördare, rädda ett kidnappat barn och stoppa en galning från att döda igen. Men när Stephanie och Ranger är på väg att bli för intima, säger Joe Morelli Plums till-och-från-pojkvän ifrån.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dolken från Tunis. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Är man bekant med Poirot och dessutom gillar dessa...
    Tess, 5 augusti 2013

    Är man bekant med Poirot och dessutom gillar dessa böcker blir man inte besviken. Denne lille underfundiga belgare med sina speciella egenskaper är sig lik även i denna bok. Han får dock klara sig utan sin ständige följeslagare Kapten Hastings då Poirot, för vilken gång i ordningen, har dragit sig tillbaka från livet som privatdeckare. Som vanligt får han inte vara ifred för att odla sina pumpor på den engelska landsbygden utan blir indragen i mordet på bygdens framstående man. Det finns mång... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Dolken från Tunis