Det som ska sonas (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (241.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Christian Fex
Utgivningsdatum
2009-08-07
Upplaga
1
Förlag
Damm Förlag
ISBN
9789173515962
Det som ska sonas (ljudbok)

Det som ska sonas (ljudbok)

(2 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2009-08-07

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ett brutalt mord får journalisten Konrad Jonsson att följa ett spår av intolerans och utanförskap. Ett spår som leder bakåt i tiden och som döljs under en stor kollektiv tystnad. Efter ett kidnappningsdrama där en nära kollega blivit skjuten har journalisten Konrad Jonsson förlorat fotfästet. Han dricker för mycket och han klarar inte av vare sig relationer eller jobb.

När så hans adoptivföräldrar mördas måste han återvända till det Skåne han lämnat bakom sig i ungdomen. Tillbaka i lilla Tomelilla börjar Konrad fundera över sitt liv och över vad som en gång hände hans mamma Agnes. Agnes var polska, utstött i bygden, och när Konrad var sju år försvann hon. Han blev snabbt placerad i en familj där allt prat om modern var tabu, och han lämnade hembygden så snart han kunde.

Konrad inser att han själv är misstänkt för mordet på adoptivföräldrarna och börjar granska fallet. När två invandrarkillar på lösa grunder kopplas till dådet blir han först lättad men känner snart att det är något som inte stämmer. Varför skulle de ha dödat det djupt religiösa, timida paret? Rasistiska strömningar i bygden syns tydligt i dyningarna efter morden och Konrad hittar även trådar bakåt i tiden -kopplingar till Agnes försvinnande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olle Lönnaeus