Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rosornas krig (del 3)
Antal sidor
500
Utgivningsdatum
2013-02-26
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
The Lady of the Rivers
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
212 x 145 x 40 mm
Vikt
753 g
SAB
Hce,823
ISBN
9789173518451
Den blå hertiginnan (inbunden)

Den blå hertiginnan

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-02-26

Slutsåld

I inbördeskriget som kallas rosornas krig stred två släkter mot varandra.
I Den blå hertiginnan möter vi Jaquetta St Pol kvinnan som säkrade tronen för de vita rosorna av York. Legenden säger att Jaquetta St. Pol härstammar från flodgudinnan Melusina, och att det är därifrån hon har fått sin ovanliga gåva. Jaquetta är synsk, i en tid då en kvinna utan vidare kan bli fälld och bränd på bål för trolldom. När Jaquetta tvingas bevittna Jeanne dArcs gruvliga död på bålet inser hon till fullo vad som väntar den kvinna som inte är försiktig med sina förmågor. Men hennes gåva är också eftertraktad. Livet i det kungliga hovet är fullt av intriger och konspirationer, kan Jaquetta förutse hur det ska gå? Hon gifter sig rakt in i hovets innersta cirklar och blir efterhand drottningens förtrogna. Det ser ut som att Jaquetta till slut har hittat en trygg position för sig själv och sin familj. Eller?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den blå hertiginnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En lysande berättelse om en kvinnorna nära makten...

    En lysande berättelse om en kvinnorna nära makten under 1400 talets England, fakta blandat med fiktion. Philippa Gregory är en underbar författare som lyckas levandegöra alla dessa bortglömda kvinnor i sina böcker.

  2. Om man älskar engelsk historia så är den här boken...
    Mia, 26 april 2013

    Om man älskar engelsk historia så är den här boken helt underbar! Glöm inte att läsa dom andra böckerna i serien Rosornas krig.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Philippa Gregory