Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2012-10-01
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
210 x 142 x 28 mm
Vikt
499 g
SAB
Hc
ISBN
9789173518529
Du och jag och vi (inbunden)

Du och jag och vi

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-10-01

Slutsåld

En stark bok om relationer, vänskap och hästar!

Lisbeth, Annika, Linn och Ellen. Fyra vuxna kvinnor fyra mycket skilda liv.
Det enda de egentligen har gemensamt är att deras hästar delar stall vilket innebär att de träffas varje dag, rider tillsammans och sköter om sina hästar. De tror att de känner varandra men gör de verkligen det?
För vad gömmer sig bakom fasaderna och illusionerna av att leva lyckliga liv? Och vad händer med kvinnorna när en i gruppen visar sig leva ett liv som är på väg att ha en mycket farlig utgång?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Du och jag och vi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En hästbok för hästtjejen som vuxit upp
  Felicia, 19 februari 2015

  Jag plöjde otaliga hästböcker som tonåring och blev så glad när jag fann den här boken (femton år äldre) som var för den uppvuxna hästtjejen som blivit kvinna.
  Man följer en brokig skara kvinnor i stallet som alla med olika bakgrund och liv svetsas samman av varandras olika styrkor.

 2. Så har jag läst en hästbok för vuxna, den första, och...
  Hobbybibliotekarien, 27 oktober 2013

  Så har jag läst en hästbok för vuxna, den första, och den får mig att inse vad hästen är för en del kvinnor, för det är vad denna bok handlar om; fyra kvinnor och fyra hästar.

  Hagmar är ju mest känd för att skriva barnböcker bland andra kan nämnas Dalslandsdeckarna och böckerna om hästtjejen Klara. Här ger hon sig i kast med att skriva för vuxna och jag blir inte besviken.

  Vi träffar på burdusa Annika som äger stallet men hyr ut platser till mesiga Linn, otrogna Lisbeth och ... Läs hela recensionen

 3. Relationsroman i stallmiljö
  Anni, 5 januari 2013

  Att detta skulle vara den första hästboken för vuxna stämmer knappast och vad gäller innehållet så får allt hästarna stå tillbaka för de tvåbenta relationerna. En relationsroman i stallmiljö är därför en mer passande beskrivning på denna bok.

  Författarinnans skrivglädje är påtaglig och jag hade nog givit den fem stjärnor om det inte vore för att de kursivskrivna delarna, som ska utgöra huvudpersonernas tankar, är så röriga. Jag har svårt att hänga med och förstå vem det är som tänke... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 4 av 5
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 7 oktober 2012

  Sveriges största hästboksförfattare för unga har nu skrivit en hästbok för vuxna. Boken lanseras som den första hästboken för vuxna. Och den handlar om kvinnor, vänner, relationer, och hästar.

  Jag tyckte mycket om boken. Det var ett skönt flyt i boken, och den var lättläst.

  Den skildrade kvinnornas vänskap och relationer på ett bra och trovärdigt sätt.

  Och "hästdelen" var inte en alltför stor del, tyckte jag, som inte är, och aldrig har varit, någon hästtjej och/eller hästboksälskare.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Du och jag och vi