En enda sanning (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (252.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Christian Fex
Utgivningsdatum
2012-08-31
Upplaga
1
Förlag
Damm Förlag
ISBN
9789173518819
En enda sanning (ljudbok)

En enda sanning (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2012-08-31

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Finns det bara en sanning?

Vad ryms i ett liv och hur långt är vi beredda att gå för det vi tror på? Frågan ställs på sin spets när den misslyckade Österlenkonstnären Mårten Lindgren hittas mördad, hängande från en krok i taket.

"Kom hit. Det är bråttom. Jag har inte lång tid på mig nu ..."
Det är mitt i natten och snöstormen ylar över den skånska slätten när Joel Lindgren får telefonsamtalet. Det låter som Mårten, Joels egen far som han inte talat med på tjugo år. Joel kan inte ignorera samtalet utan pulsar genom ovädret till det ensliga huset utanför Tomelilla där han en gång växte upp.
Han hittar Mårten hängande i en krok i taket. På väggen har någon målat med röd färg: Ghadab Allah - Guds vrede.

När Säpo griper en misstänkt mördare får kriminalinspektör Fatima al-Husseini hålla i förhören. Hennes möten med den trosvisse Osama al-Din blir en psykologisk maktkamp om sanning och lögn, om gott och ont.
Samtidigt börjar blodsbanden som Joel trodde sig ha huggit av att dra i honom. Vem var han egentligen, fadern som Joel alltid hatat? Fifflare, smugglare, misslyckad konstnär? Ju mer han tar reda på desto otydligare blir bilden. Finns det en enda sanning eller finns det flera?

En enda sanning är samhällsaktuell country noir som tar oss till ett vintergrått och ödsligt Österlen befolkat av udda karaktärer, där spänningen bubblar under ytan och där människors längtan och utsatthet är påtaglig.

Olle Lönnaeus är journalist på Sydsvenska Dagbladet, där han skriver om politik i Sverige, Europa och Mellanöstern. Han är bosatt i Lund men uppvuxen i Tomelilla
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olle Lönnaeus