Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2012-03-15
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originaltitel
Unbroken
Dimensioner
231 x 160 x 35 mm
Vikt
780 g
SAB
K.54,940.531
ISBN
9789173518970

Obruten : en sann berättelser från andra världskriget

(7 röster)
Inbunden, Svenska, 2012-03-15
219 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En eftermiddag i maj 1943 störtade ett amerikanskt bombplan i Stilla havet och försvann. Kvar på havsytan fanns bara spridda vrakdelar och spår av olja, bensin och blod. Men plötsligt dök en människa upp. Det var en ung löjtnant som lyckades kämpa sig ombord på en livflotte.

En eftermiddag i maj 1943 störtade ett amerikanskt bombplan i Stilla havet och försvann. Kvar på havsytan fanns bara spridda vrakdelar och spår av olja, bensin och blod. Men plötsligt dök en människa upp. Det var en ung löjtnant som lyckades kämpa sig ombord på en livflotte.Så inleddes en av andra världskrigets mest häpnadsväckande odysséer. Löjtnanten hette Louis Zamperini och han befann sig plötsligt på en liten livflotte på drift mot det okända. Framför honom låg hundratals mil av öppet hav, attackerande hajar, en läckande flotte, törst och svält, fiendeflyg och ? bortom det ? en till och med större prövning.Zamperini skulle komma att drivas till den yttersta gränsen för vad en människa klarar av, och han skulle möta desperation med påhittighet, lidande med hopp, brutalitet med uppror. Hans öde hängde på den allt skörare tråd som var hans viljestyrka.Den kritikerrosade och bästsäljande författaren Laura Hillenbrand har skrivit en oförglömlig och oavbrutet spännande bok om en man som utsätts för extrema prövningar, men som vägrar att låta sig knäckas. Obruten är ett gripande vittnesmål om människans förmåga att höja sig över sina yttre omständigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Obruten : en sann berättelser från andra världskriget
  2. +
  3. Mannen som talade med elefanter : ett liv i frihet på den afrikanska savannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen som talade med elefanter : ett liv i fri... av Lawrence Anthony, Graham Spence (inbunden).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Obruten : en sann berättelser från andra ...