Limpopos akademi för privatdetektiver (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Damernas detektivbyrå (del 13)
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2013-01-07
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Yvonne Hjelm
Originaltitel
The Limpopo Academy for Private Detection
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
427 g
SAB
Hce
ISBN
9789173519359
Limpopos akademi för privatdetektiver (inbunden)

Limpopos akademi för privatdetektiver

(33 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-01-07

Slutsåld

Ett nytt fall för Mma Ramotswe
Mma Ramotswe drömmer märkliga drömmar och snart börjar märkliga saker hända omkring henne och hennes detektivbyrå.

Mma Ramotswe sover normalt väldigt bra men plötsligt börjar hon drömma om en lång, främmande man. Hon anar oråd, men är inte riktigt redo att ta tag i drömmens betydelse. Mma Makutsi är nygift och går runt i sin egen bubbla av lycka. Snart inser även hon att det händer märkliga saker omkring dem. När Mma Potokwani, en kvinna som arbetar för att skydda de svaga i Botswana, försvinner från sitt jobb på ett av stadens barnhem anlitas Damernas detektivbyrå för att lösa fallet. Samtidigt dyker den långa mannen från Mma Ramotswes dröm upp. Det är ingen mindre än Mr. Clovis Andersen, författare till en välkänd bok om privatdetektivers arbete. Han erbjuder sig att hjälpa damerna med fallet och tillsammans arbetar de för att återfinna den försvunna kvinnan.

Alexander McCall Smith lever i Edinburgh med sin hustru Elizabeth. Han har skrivit över sextio böcker och i Sverige känner vi honom som författaren till succéserierna om Damernas detektivbyrå, Filosofiska söndagsklubben, professor von Igelfeld och böckerna om livet på Scotland Street 44.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Limpopos akademi för privatdetektiver. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helt ok om Kalahari
  Inni, Umeå, 22 mars 2016

  Nu fick damerna i detektivbyrån äntligen möta Den Store Inspiratören i detektivarbetet, Glovis Andersen. Han visade sig vara en mycket vanlig man och inte alls den storhet de trott. Damerna behåller ändå ursprungsteoring om Den Store. Lika underhållande som vanligt om Damerna i Detektivbyrån.

 2. Inga överraskningar
  Ingegärd, 21 juli 2014

  En utmärkt bok som är precis vad den utger sig för d.v.s. har man läst de tidigare böckerna känner man igen sig, inga nya grepp men ganska trivsam när man vill ha något "lättuggat".

 3. Rutin?
  Ulla Norman, 12 februari 2014

  Jag gillar verkligen böckerna om damernas detektivbyrå men denna blev lite av en besvikelse. Det börjar kännas som han skriver på rutin nu och glimten saknas. Jag hoppas nästa är bättre annars kanske det är dags att lämna Botswana.

 4. Boken gav mig det de tidigare i serien gjort, en...
  Lars Anderson, 27 augusti 2013

  Boken gav mig det de tidigare i serien gjort, en stunds välmående. Förtjänsten med dessa böcker är att de sätter igång nyttiga funderingar och överväganden om vår egocentriskt västerländska moral och värdegrund.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Limpopos akademi för privatdetektiver