Niccolòs leende : historien om Machiavelli (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2004-09-01
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Översättare
Paul Enoksson
Originalspråk
Italienska
Originaltitel
Il sorriso di Niccolò
Dimensioner
144 x 215 x 29 mm
Vikt
520 g
SAB
Lz Machiavelli, Niccolò
ISBN
9789173530057
Niccolòs leende : historien om Machiavelli (inbunden)

Niccolòs leende : historien om Machiavelli

historien om Macchiavelli

Inbunden Svenska, 2004-09-01

Slutsåld

Niccolò Machiavelli hör till förgrundsgestalterna och de ofrånkomliga referenserna inom det politiska tänkandet. Hans Fursten är en ständigt återutgiven klassiker. Maurizio Virolis biografi är emellertid inte en biografi om en tänkare utan om en handlingens man. Viroli menar att Machiavellis verkliga storhet ligger i en handfast, praktiserad livsvisdom. Denna erövrade han inte minst som rådgivare till härskare, under resor och äventyr. Den formades av vänskap och svek, av framgångarnas sötma och motgångarnas bitterhet. Renässanens alla maktkamper är den självklara fonden i denna berättelse om ett öde som äger inte så litet av tragikens dimensioner.
Översättning av Paul Enoksson.

"Breven ger en utomordentlig möjlighet att komma den gäckande och gåtfulle Niccolò Machiavelli in på livet. De ger en inblick i hans sätt att resonera, vilka värderingar han höll högt och försökte leva efter. Det är en storartad kulturgärning Paul Enoksson gör."
Christer Enander, Norsvästra Skånes Tidningar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Niccolòs leende : historien om Machiavelli

Övrig information

Niccolò Machiavelli hör till förgrundsgestalterna och de ofrånkomliga referenserna inom det politiska tänkandet. Hans ?Fursten? är en ständigt återutgiven klassiker. Maurizio Virolis biografi är emellertid inte en biografi om en tänkare utan om en handlingens man. Viroli menar att Machiavellis verkliga storhet ligger i en handfast, praktiserad livsvisdom. Denna erövrade han inte minst som rådgivare till härskare, under resor och äventyr. Den formades av vänskap och svek, av framgångarnas sötma och motgångarnas bitterhet. Renässanens alla maktkamper är den självklara fonden i denna berättelse om ett öde som äger inte så litet av tragikens dimensioner. Översättning av Paul Enoksson.