Kattens historia : Sverige speglat i djurets öga (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
552
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1 uppl.
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Illustrationer
ill.
Dimensioner
241 x 175 x 50 mm
Vikt
1420 g
SAB
Kt-c,Qdfjb-c:k
ISBN
9789173530187
Kattens historia : Sverige speglat i djurets öga (inbunden)

Kattens historia : Sverige speglat i djurets öga

Inbunden,  Svenska, 2004-10-01

Slutsåld

Har katten en historia? I så fall, här är den. Det betyder andra perspektiv, blänk i kattögat av tidigare seklers sätt att se på djuret, reflexer av hur människan förhållit sig till naturen men också till kulturen. För katten ingår också i människans värld. Den har inspirerat diktare och konstnärer, den har varit barnens käraste lekkamrat, och den har värmt gummans knä.
Men katten berättar inte bara en idyllisk historia, eftersom den ringaktats och rådbråkats. Den är också ett rovdjur, råttans värsta fiende och därmed bondens vän. Och historien handlar om förändring: katten, kvinnan och barnet har erövrat ett bättre liv i Sverige under sina snart två tusen år tillsammans.
Den svenska katten har mycket att berätta, allt finns dokumenterat i denna bok, som prövar ett nytt sätt att skriva historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Broberg

Övrig information

Har katten en historia? I så fall, här är den. Det betyder andra perspektiv, blänk i kattögat av tidigare seklers sätt att se på djuret, reflexer av hur människan förhållit sig till naturen men också till kulturen. För katten ingår också i människans värld. Den har inspirerat diktare och konstnärer, den har varit barnens käraste lekkamrat, och den har värmt gummans knä. Men katten berättar inte bara en idyllisk historia, eftersom den ringaktats och rådbråkats. Den är också ett rovdjur, råttans värsta fiende och därmed bondens vän. Och historien handlar om förändring: katten, kvinnan och barnet har erövrat ett bättre liv i Sverige under sina snart två tusen år tillsammans. Den svenska katten har mycket att berätta, allt finns dokumenterat i denna bok, som prövar ett nytt sätt att skriva historia.