Vårfrost : Poesi och prosa 1903-1967 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svenska klassiker utgivna av Svenska Akademien
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Wästberg, Per (red.)
Dimensioner
215 x 142 x 22 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789173530811
Vårfrost : Poesi och prosa 1903-1967 (inbunden)

Vårfrost : Poesi och prosa 1903-1967

Inbunden,  Svenska, 2005-09-01
139
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Bo Bergman (1869 1967) var på sin tid en av landets mest älskade lyriker, melankolisk och melodisk, årsbarn och vän från barndomen med Hjalmar Söderberg och liksom denne en Stockholmsskildrare av rang. Länge ledamot av Svenska Akademien var han uppmärksammad som litteratur- och teaterkritiker i Dagens Nyheter vid sidan av sitt arbete som posttjänsteman. Han publicerade ett stort antal diktsamlingar, romaner, noveller och memoarfragment och förblev produktiv intill sin död. Denna volym rymmer ett urval av hans lyrik under sextiofem år existentiell, erotisk, elegisk och samtidsspeglande jämte berättelser och noveller på självbiografisk grund. I en utförlig introduktion analyserar Per Wästberg Bo Bergmans diktargärning men porträtterar också, med inslag som torde vara hittills okända, en äldre vän som han i unga år kom att stå nära. Urval, introduktion, kommentarer och ordförklaringar av akademiledamoten Per Wästberg. Vårfrost utges parallellt även som pocketbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårfrost : Poesi och prosa 1903-1967
  2. +
  3. Barrskogarnas barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barrskogarnas barn av Eva-Stina Byggmästar (inbunden).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Bergman

Övrig information

Bo Bergman (1869-1967) var på sin tid en av landets mest älskade lyriker, melankolisk och melodisk, årsbarn och vän från barndomen med Hjalmar Söderberg och liksom denne en Stockholmsskildrare av rang. Länge ledamot av Svenska Akademien var han uppmärksammad som litteratur- och teaterkritiker i Dagens Nyheter vid sidan av sitt arbete som posttjänsteman. Han publicerade ett stort antal diktsamlingar, romaner, noveller och memoarfragment och förblev produktiv intill sin död.
Denna volym rymmer ett urval av hans lyrik under sextiofem år existentiell, erotisk, elegisk och samtidsspeglande jämte berättelser och noveller på självbiografisk grund.
I en utförlig introduktion analyserar Per Wästberg Bo Bergmans diktargärning men porträtterar också, med inslag som torde vara hittills okända, en äldre vän som han i unga år kom att stå nära.
Urval, introduktion, kommentarer och ordförklaringar av akademiledamoten Per Wästberg.
Vårfrost utges parallellt även som pocketbok.