Judar på vandring (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Atlantis väljer ur världslitteraturen
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2010-04-21
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Översättare
Christer Jonson
Originaltitel
Juden auf Wanderschaft
Dimensioner
216 x 142 x 15 mm
Vikt
270 g
SAB
G.04
ISBN
9789173533683

Judar på vandring

(7 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2010-04-21
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Joseph Roths klassiska essä Judar på vandring publicerades 1927 i förlagsserien Berättelser ur verkligheten . Verkligheten är den östeuropeiska judendomen de kringvandrande handlarna, fromheten, festerna, misären, drömmarna, de öden som väntade de miljoner som begav sig mot Amerika, undan progromerna i öst och senare nationalsocialismen. Roth förenar akribiska skildringar med svepande omdömen, han är kärleksfull och uppriktig, språket är poetiskt och ändå sakligt. Judar på vandring är ett dokument över en försvunnen verklighet, liksom en reflexion över Roths eget liv assimilerad, på vandring, exilen hans hem. Essän är kanske också en bild av den moderna existensen över huvud. Joseph Roth, född i Galizien 1894, död i Paris 1939, var en av samtidens mest betydande tyskspråkiga skriftställare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Judar på vandring
  2. +
  3. Höger och vänster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Höger och vänster av Joseph Roth (inbunden).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Judar på vandring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. På baksidestexten (Klappentext) av Joseph Roths bok...
    Jürgen Weigle, 4 januari 2014

    På baksidestexten (Klappentext) av Joseph Roths bok skriver lektorn bland annat att "Judar på vandring" är ett dokument över en förfluten tid. Det bör kompletteras med att "Judar på vandring" än idag är allmängiltig vad gäller rasism, förföljelse, utanförskap, trakasserier av judar och andra minoriteter. Roth skriver bland annat: "För östjuden är exempelvis Tyskland fortfarande Goethes och Schillers land, dessa tyska diktare som varje vetgirig judisk yngling känner bättre än vår hakkorsprydde... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joseph Roth