Ernst och Friedrich Georg Jünger : två bröder, ett århundrade (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2011-08-15
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Dimensioner
230 x 165 x 25 mm
Vikt
660 g
SAB
Lz Jünger, Ernst,Lz Jünger, Friedrich Georg
ISBN
9789173534437

Ernst och Friedrich Georg Jünger : två bröder, ett århundrade

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-08-15

Slutsåld

Bröderna Ernst och Friedrich Georg Jünger var samtidsvittnen som iakttog, uttydde och kommenterade 1900-talet i dess olika faser och händelseförlopp. Bådas liv och verk utgör i mångt och mycket en löpande kommentar till det gångna århundradet. Ernst Jünger är idag den mera kände av dem, men även Friedrich Georg är en personlighet och författare som är väl värd att uppmärksamma. I denna studie är det framför allt perioden från mitten av 1930-talet och fram till mitten av 1960-talet som skildras, men med flera återblickar på de föregående åren och även några framåtblickar. I fokus står de av brödernas skrifter som utgör försök till samtidsanalyser eller som har ambitionen att utveckla en livshållning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ernst och Friedrich Georg Jünger : två bröder, ett århundrade. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mer inlevelse hade gjort gott
    Stf, 15 februari 2012

    Det var inlevelse som gjorde Preussiska anarkister, Heidegrens tidigare bok om Ernst Jünger så bra, men tyvärr saknas detta i stora delar av hans nya bok. Framställningen är ofta stapplande, tematiskt sett spretig och de många reservationerna som Heidegren infogar i sina analyser ger ett intryck av dåligt självförtroende hos författaren. Det verkar ha varit en svår bok att skriva. Men när Heidegren istället låter sig ryckas med av sitt ämne, som i kapitlet Désinvolture, då blir det riktigt br... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carl-Göran Heidegren