Marknader och demokrati : uppbrott från majoritetens tyranni (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
486
Utgivningsdatum
2012-04-18
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Översättare
Jim Jakobsson, Gunnar Sandin
Medarbetare
Jonsson, Christer (form)
Dimensioner
230 x 165 x 36 mm
Vikt
916 g
SAB
330.122,Qaabm
ISBN
9789173534918

Marknader och demokrati : uppbrott från majoritetens tyranni

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2012-04-18
235 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Björn Wahlroos, styrelseordförande för Sampo group och Nordea, har skrivit en vindlande maktfilosofisk essä. De historiska linjerna blir långa och de nationella eller kulturella jämförelserna många. Tre modeller för styre och fördelning ställs mot varandra: hierarki, marknad och demokrati. I renodlad form är var och en av dem behäftad med allvarliga brister. Det gäller att åstadkomma en optimal blandning. Hur ser den ut?
Resonemangen har bäring på ledning en av såväl stater som företag, och författaren argumenterar för ett flitigare idéutbyte mellan vanligen skilda akademiska discipliner som statskunskap och företagsekonomi. Han delar generöst med sig av sina prognoser och preferenser.

"Wahlroos är inte bara en framgångsrik företagsledare och bankir, utan också en påläst, djup tänkare boken är ett välskrivet försvar av frihet." -Alexander Stubb, Dagens Industri

"En magistral historik över demokrati och ekonomi." -Patrik Strömer, Neo
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marknader och demokrati : uppbrott från majoritetens tyranni
  2. +
  3. Länge leve kapitalismen : en bok om marknadsekonomin och aktieplaceringar mellan eufori och domedag - från Adam Smith till Warren Buffett

De som köpt den här boken har ofta också köpt Länge leve kapitalismen : en bok om marknadseko... av Urban Bäckström (inbunden).

Köp båda 2 för 353 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Marknader och demokrati : uppbrott från majoritetens tyranni. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok om maktdelning
    ANDERS ULFVARSON, 31 mars 2014

    Mycket intressant bok om maktdelning mellan hierarki, demokrati och marknad. Det historiska perspektivet används för att tydliggöra hur maktdelningen gynnar eller missgynnar människans utveckling i olika perioder. Framställningen har en bra lista med referenser, som stärker framställningen. Läsvärd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Wahlroos

Bloggat om Marknader och demokrati : uppbrott från m...