Färder till Sveriges födelse (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2011-09-12
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Dimensioner
210 x 135 x 28 mm
Vikt
640 g
SAB
948.501,Kc.02
ISBN
9789173535182
Färder till Sveriges födelse (häftad)

Färder till Sveriges födelse

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-09-12
223
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Färder till Sveriges födelse" är en specialutgåva som omfattar två böcker av arkeologen och författaren Mats G. Larsson. Han bjuder här läsaren att följa med på en resa i tid och rum när han presenterar en bild av det svenska rikets utdragna födelseprocess och tidigaste historia.
I den första boken, "Svitjod - resor till Sveriges ursprung", går färden till de trakter i Mälardalen där det redan under århundradena före vikingatiden började växa fram ett maktcentrum som skulle komma att bli drivande i rikets framväxt och som även skulle ge landet det namn det har än idag, halvtannat årtusende senare.
I den andra boken, "Göternas riken - upptäcksfärder till Sveriges enande", ställs kosan till de övriga två områden som genom sina naturliga förutsättningar och täta befolkning tidigt kommit att utgöra tunga delar i det spirande svenska riket, de bägge götalandskapen.
Författaren ger här också en förklaring till hur det gick till då svear och götar successivt kom att förenas under en kung; en process som kan ha påbörjats redan före vikingatiden.

Atlantis POD (Print on Demand) är en serie digitala nytryck av tidigare slutsålda böcker. Kvaliteten på inlagan kan vara lägre än i den ursprungliga utgåvan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Färder till Sveriges födelse
 2. +
 3. Paulus : förvanskaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paulus : förvanskaren av Mats G Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Färder till Sveriges födelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant, inte minst Larssons resonemang om...
  Bernt Johansson, 31 oktober 2013

  Mycket intressant, inte minst Larssons resonemang om hur det kan ha varit under denna relativt avlägsna tid då i stort sett inga skriftliga inhemska nedteckningar finns att tillgå.
  Boken har inspirerat mig till egna "spekulationer", så också hos övriga medlemmar i vår historiska studiecirkel.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mats G Larsson

 • Paulus : förvanskaren

  Mats G Larsson

  Aposteln Paulus ses av många som den verklige skaparen av det vi i dag känner som kristendomen. Men vem var han egentligen, vad var det som drev honom att med sådan energi och ihärdighet predika sitt budskap i olika delar av Romarriket, och hur va...

 • Vikingar i österled

  Mats G Larsson

  "Vikingar i österled" är en specialutgåva som omfattar tre böcker av Mats G. Larsson. "Ett ödesdigert vikingatåg" handlar om Ingvar den vittfarne och hans män som nådde längre i österled än någon från Sveariket gjort före dem. ...

Bloggat om Färder till Sveriges födelse