Vikingar i österled (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2011-09-12
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Dimensioner
210 x 135 x 35 mm
Vikt
780 g
SAB
Kb.2,948.01
ISBN
9789173535199
Vikingar i österled (häftad)

Vikingar i österled

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-09-12
259
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Vikingar i österled" är en specialutgåva som omfattar tre böcker av Mats G. Larsson.
"Ett ödesdigert vikingatåg" handlar om Ingvar den vittfarne och hans män som nådde längre i österled än någon från Sveariket gjort före dem. Endast ett fåtal återvände och det talades länge om Ingvars tåg till Särkland och om de ärofulla dåd som utfördes där.
Väringar kallades de nordiska kämpar som i Konstantinopel tjänstgjorde i kejsarens livgarde. Många var de nordbor som drog till Miklagård på jakt efter guld och ära. Deras rykte spreds vida omkring. I "Väringar" skildrar Larsson livfullt väringarnas framfart och följer deras äventyrliga livsöden med hjälp av källorna.
Någon gång vid mitten av 800-talet dyker en flotta av vikingaskepp upp vid trakten av Ladoga. De bildar så småningom en furstedynasti och ett styrande skikt som kallas Rus', ursprunget till namnet Ryssland. Allt talar för att det var från Sverige som ruserna ursprungligen kom. Med stöd i olika källor berättar författaren i "Rusernas rike" medryckande och initierat om nordbornas insatser för det som idag är Ryssland.

Atlantis POD (Print on Demand) är en serie digitala nytryck av tidigare slutsålda böcker. Kvaliteten på inlagan kan vara lägre än i den ursprungliga utgåvan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vikingar i österled
 2. +
 3. I skuggan av Rom : romersk kulturpåverkan i Norden

De som köpt den här boken har ofta också köpt I skuggan av Rom : romersk kulturpåverkan i Norden av Kent Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 510 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats G Larsson

 • Paulus : förvanskaren

  Mats G Larsson

  Aposteln Paulus ses av många som den verklige skaparen av det vi i dag känner som kristendomen. Men vem var han egentligen, vad var det som drev honom att med sådan energi och ihärdighet predika sitt budskap i olika delar av Romarriket, och hur va...

 • Färder till Sveriges födelse

  Mats G Larsson

  "Färder till Sveriges födelse" är en specialutgåva som omfattar två böcker av arkeologen och författaren Mats G. Larsson. Han bjuder här läsaren att följa med på en resa i tid och rum när han presenterar en bild av det svenska rikets utd...