Det hotade huset : adliga föreställningar om samhället under stormaktstiden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2012-03-23
Förlag
Bokförlaget Atlantis AB
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
520 g
SAB
305.52209485,Ku-c.42
ISBN
9789173535618
Det hotade huset : adliga föreställningar om samhället under stormaktstiden (häftad)

Det hotade huset : adliga föreställningar om samhället under stormaktstiden

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-03-23
229
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det var under 1600-talet som den svenska nationalstaten tog form. Den statliga förvaltningen och krigsmakten reformerades och blev gemensam för hela riket. En kulturell och vetenskaplig blomstringstid inleddes, en enhetlig nationell ekonomi växte fram. Århundradet var också skådeplatsen för sociala förändringar som inte minst berörde samhällets topp, adeln. Trots att adeln utgjorde endast omkring en halv procent av befolkningen hade den en enorm politisk och ekonomisk styrka. Hur såg en adelsman i 1600-talets Sverige på samhället? Varför tyckte adeln att det var vanhedrande att syssla med handel och industri? Vad fick adelsmännen att förslösa sina förmögenheter på lyx och överdåd? Hur såg de på sina bönder? Det är några av de frågor som Peter Englund tar upp i sin doktorsavhandling Det hotade huset, där han analyserar adelns föreställningsvärld.

Atlantis POD (Print on Demand) är en serie digitala nytryck av tidigare slutsålda böcker. Kvaliteten på inlagan kan vara lägre än i den ursprungliga utgåvan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det hotade huset : adliga föreställningar om samhället under stormaktstiden
  2. +
  3. 1914 Stridens skönhet och sorg : Första världskrigets inledande år i 68 korta kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1914 Stridens skönhet och sorg : Första världsk... av Peter Englund (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det hotade huset : adliga föreställningar om samhället under stormaktstiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Detaljerat detejerad
    Jassa Singh, 17 augusti 2015

    En uppsats om hur intressant den än är borde skrivits om för den allmänna publiken. Englund har språket men här blir det för mycket tassande kring en kritisk bedömare inte för den normalt intresserade.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Det hotade huset : adliga föreställningar...